Ciorba a la grec – multa savoare si bun gust!

Luni, 31.05.2010

Cuprins

Daca se intampla sa iau pranzul in oras, ciorba de pui a la grec este alegerea mea de fiecare data. Secretul acestei ciorbe consta in modul de preparare si smantana care ii asigura un gust aparte. Iata cum se prepara:

Vezi si
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Luni, 31.05.2010
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Luni, 31.05.2010

Ingrediente:
- 400 g piept de pui
- 2 cartofi
- 1 morcov
- 1 ardei gras rosu
- 1 dovlecel
- 1 ou
- Smantana
- Pastarnac
- Telina
- Sare de lamaie
- Patrunjel

Cum prepari aceasta ciorba de pui a la grec?

Speli carnea, o tai cubulete si o pui la fiert. Indepartezi spuma formata, pui morcovii taiati rondele si cartofii, dovlecelul, telina, pastarnacul si ardeiul taiati cubulete. Lasi sa fiarba la foc mediu si pe urma potrivesti gustul cu sare.

Iei cratita de pe foc si adaugi oul pe care l-ai batut cu smantana si cu 2 linguri de ciorba.
La sfarsit, pui patrunjelul tocat marunt si sarea de lamaie.

Nu-ti mai ramane decat sa savurezi delicioasa ciorba de pui a la grec.

Alte articole care te-ar putea interesa:

Incearca o ciorba greceasca de pasare

Reteta de post: Ciorba de cartofi

Invata sa prepari o ciorba de burta delicioasa!

Articolul urmator »
"Vă pupă mamaia!" Cel mai bun pandișpan cu prune, după rețeta bunicii Gherghina
Ramona Jurubita | Joi, 07.11.2024
Incepe quiz
Cât bun simț ai în tine?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Limonada de hibiscus: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Marţi, 30.09.2025
10 rețete cu ardei copți pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 27.09.2025
laura (anonim)
4 aprilie 2013 18:06

...si la urma se pune Lime..nu citrica aceaa galbena ci verde ..românii o numesc " làmîie verde" dar e gresit..cea galbena se numeste sitron si cea verde lime...ea este cea care da acel gust nemaipomenit ciorbei..si un truc pe care eu îl fac,ràzuiesc putina coajà verde în ciorba ptr.ca asa va avea un gust absolut fantastic,ràcoritor...ceva aparte !