Rețete delicioase
Înapoi la

Ciorba de burta delicioasa

Ciorba de burta delicioasa

Roxana Gheorghe

Ciorba de burta este una dintre preferatele mele si probabil a multora dintre voi. Este o ciorba care necesita putin mai mult timp pentru a o prepara, dar merita! De aceea m-am decis sa va invat si pe voi cum se pregateste. I-am cerut reteta de ciorba de burta bunicii, pentru ca sunt de parere ca ei ii iese cel mai bine.

Ingrediente:

- ½ kg burta (curatata si apoi cantarita)
- ½ kg zarzavat de supa (morcov, patrunjel, telina)
- o ceapa mare
- 6 - 8 catei de usturoi
- o lamaie mare
- 1 - 2 galbenusuri
- 100 ml smantana
- 300 g oase de vitel cu cartilaje
- leustean
- patrunjel
- frunze de telina
 ciorba de burta

Mod de preparare:

Pentru aceasta ciorba de burta avem nevoie de un stomac de vita sau de vitel mai mare. Daca stomacul este intreg, il vom taia pe jumatate, ca sa putem indeparta mai usor mucoasa din interiorul lui, cu sare. Pe urma il spalam bine (ca si stomacul de porc) ca sa ii dispara mirosul specific. Il scurgem de apa si presaram o lingurita cu varf de bicarbonat, cu care se freaca bine si il lasam pana a doua zi la rece.

A doua zi il vom limpezi in 2 sau 3 ape reci pana ramane alb si fara miros. Acum putem sa il punem la fiert in 3 litri de apa rece, impreuna cu oasele de vitel si o lingurita de sare. Deoarece este format din musculatura tare, trebuie sa il lasam vreo 4 ore la fiert. Dupa ce au trecut 2 ore de cand am pus cratita pe foc, adaugam zarzavatul si ceapa taiata in patru. Lasam sa fiarba in continuare acoperite la foc mic, pana cand burta se inmoaie bine. Completam cu apa cand aceasta scade.

Dupa ce s-a fiert burta, o scoatem din supa si o taiem in fasii de ½ cm pe lungime, iar acestea in bucatele lungi de 3 - 4 cm. Bucatile le punem in supa strecurata si completam cu apa cat dorim sa fie de groasa. Acum o lasam sa fiarba cateva clocote. Dupa aceasta faza, se ia de pe foc, se sareaza, se acreste dupa gust cu zeama de lamaie si adaugam o lingurita de vegeta. Apoi, o dregem fierbinte cu galbenus si smantana si se aromeaza cu frunzele mentionate, pe care le taiem marunt.

 Pentru aspect, punem deasupra cateva bucatele de unt si usturoiul tocat.

Ciorba noastra de burta este gata acum si numai buna pentru a o consuma.

Articolul urmator
Orez lipicios: cum îl poți prepara
Orez lipicios: cum îl poți prepara

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.9 (56)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    anamaria (anonim)
    3 decembrie 2010 15:03

    hmmm, urata culoare, eu nu as manca-o...nu ajunge 1 ou sau doua oua, trebuie 4-5 oua , altfel se vede ce culoare are...

    Iuliana
    3 martie 2010 17:05

    mmmmm... foarte buna