Reteta de post: Ciorba de cartofi
- Timp de gătire:
- 45-60 minute
- Porții:
- 4-6 porții
- Dificultate:
- Rețete ușoare
- Modalitate de preparare:
- Fierbere
- Calorii:
- 200
Cuprins
Articol revizuit de
Sorin Vlad
- Specialitate
- Blogger culinar
- Despre
- Sunt blogger culinar din 2015. Bucataria pentru mine este o pasiune si este locul in care ma retrag dupa o zi grea la munca. Este posibil ca si pregatirea mea de chimist sa fi facut apropierea mai usoara de gastronomie, fiindca in mare parte ...
Caracteristici
Pentru ca organismul nostru are nevoie de lichide si chiar este recomandat sa consumam supa si ciorbita, astazi vom invata sa gatim o ciorba de cartofi. Fie ca stim sau nu, ciorba este una dintre cele mai usoare mancaruri cand vine vorba de preparare. Si pe cat este usor de facut, pe atat este de sanatoasa.
Am ales ciorba de cartofi deoarece aceasta poate fi consumata indiferent daca tinem post sau nu.
Ingrediente pentru ciorba de cartofi:
- 500 g cartofi
- 2 morcovi potriviti
- 2 cepe mijlocii
- 2 ardei grasi
- 2 radacini de patrunjel
- 3 linguri ulei
- 1 lingura condimente
- 500 ml bors
- 150 ml suc de rosii
- sare verdeata (leustean si patrunjel)
Metoda de preparare:
- Pentru aceasta ciorba de cartofi trebuie sa punem la fiert 4 litri de apa. Intre timp, curatam morcovul, ceapa, ardeiul si radacinile de patrunjel, pe care le spalam si le taiem cubulete mici.
- Cand vedem ca apa clocoteste, adaugam si legumele. Acum curatam cartofii si ii taiem cubulete mai mari.
- Cand vedem ca legumele s-au fiert pe jumatate, punem cartofii impreuna cu mirodeniile alese. Cand ciorba noastra este aproape de final, adaugam sucul de rosii impreuna cu borsul si o mai lasam 5 minute sa fiarba.
- Dupa ce oprim focul, punem verdeata care a fost tocata fin si putin ulei. Poti vedea pasii pe care trebuie sa ii urmezi si in filmuletul de mai jos.
Dar pentru ca unii dintre noi prefera supele, va voi invata si cum sa faceti o supa de cartofi ardeleneasca.
Ingrediente:
- 1 kg cartofi
- 2 morcovi
- 2 ardei grasi rosii
- 1 legatura patrunjel
- 3 linguri ulei
- 1 lingura condimente
- cateva frunze tarhon
- 250 ml lapte
Metoda de preparare:
- Curatam morcovii si ardeii, ii spalam si ii taiem cubulete. Intre timp, punem la fiert 3.5 litri de apa in care adaugam si legumele.
- Cand acestea sunt aproape fierte, adaugam si lingura de condimente, uleiul si laptele fiert in prealabil.
- Lasam supa sa dea in cateva clocote, apoi oprim focul si adaugam verdeata pe care am tocat-o fin.
Astfel, putem sa ne delectam cu o supa sau o ciorba de cartofi fie ca este iarna si vrem sa ne incalzeasca, fie ca este vara si vrem sa ne racoreasca.
Pofta buna!