Clatite din faina integrala cu fructe de sezon
Cuprins
Clatite din faina integrala cu fructe de sezon
Ingrediente (pentru 8-10 clatite):
- 2 cesti de faina integrala
- 2 linguri de zahar brun
- 2 lingurite de praf de copt
- 2 cesti de lapte degresat
- 2 oua mari
- 3 linguri de margarina light (cu putine grasimi)
- fructe de sezon - noi iti recomandam fructele de padure (chiar si cele congelate!)
Mod de preparare:
- amesteca faina integrala cu zaharul, praful de copt si sarea intr-un bol mare
- in alt vas amesteca ouale cu margarina topita si racita
- toarna amestecul de oua in cel de faina si amesteca delicat cu o lingura de lemn, pana se omogenizeaza compozitia
- adauga laptele si amesteca incet pana obtii o compozitie de grosimea smantanii
- adauga in compozitie si o parte din fructele de padure sau bucatele de banane si kiwi
- incalzeste foarte bine o tigaie neaderenta si apoi pune cateva picaturi de ulei sau foarte putin unt in ea
- pune cu un polonic mic putina compozitie in tigaie si roteste-o pentru a se intinde pe toata suprafata
- fiecare clatita se coace timp de 1 minute pe fiecare parte, pana devine aurie si pufoasa
Cand clatitele sunt gata, se pot servi fierbinti sau reci, cu putina miere sau sirop de aratar, cu fructe de padure sau frisca vegetale, alaturi de un suc de portocale.