Învață să faci prăjitura lămâiță

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Vineri, 05.08.2016

Cuprins

Vezi si
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.08.2016
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Vineri, 05.08.2016
10 ceaiuri răcoritoare perfecte pentru vară
Raluca Margean | Vineri, 05.08.2016

Caracteristici

Ce poate fi mai răcoritor pe o asemenea căldură decât un desert pe bază de lămâie? Dacă ai poftă de o prăjiturică bună și ai vrea ceva perfect pentru sezonul cald, te invităm să încerci prăjitura lămâiță, un desert pufos și delicios, care te va face să uiți de orice restricție alimentară. În zilele în care canicula nu îți dă pace, această prăjitură merge perfect alături de un ceai rece cu gheață sau de un cocktail de fructe.

Încearcă și tu această rețetă foarte simplă de prăjitură lămâiță!

Prăjitura lămâiță: desertul perfect pe caniculă

Prăjitura lămâiță este făcută din foi pufoase și aromate, între care se pune un strat de cremă de lămâie. Este unul dintre deserturile copilăriei și, chiar dacă are destul de multe calorii (o porție are cam 100 de calorii), merită să îți faci pofta!

Ingrediente pentru foi:

  • 2 ouă;
  • 5-6 linguri de zahăr pudră;
  • 3 linguri de unt (la temperatura camerei);
  • 200 ml lapte integral;
  • 600 g făină;
  • o linguriță de praf de copt stins cu zeamă de lămâie.

Ingrediente pentru crema de lămâie:

  • 1 l de lapte;
  • 150 g zahăr;
  • zeama de la 2 lămâi;
  • o esență de vanilie;
  • 250 g unt;
  • 10 linguri de făină sau 250 g de griș.

Mod de preparare:

  1. Mai întâi, vei face foile pentru prăjitură. Amestecă toate ingredientele pentru foi, în afară de făină, până obții o compoziție omogenă. Apoi, cerne treptat făina deasupra acestei creme și amestecă bine de fiecare dată, până se încorporează complet. Aceasta este o cantitate suficientă pentru 4 foi, așa că va trebui să împarti aluatul în sferturi. Acestea se pot coace pe fundul unor tăvi de prăjituri unse cu puțin unt. Se introduc foile la cuptor, la o temperatură de 180 de grade Celsius, și se lasă la copt 15 minute, până devin puțin aurii. Apoi, lasă-le la răcit, timp în care te ocupi de crema pentru prăjitura lămâiță.

  2. Amestecă puțin lapte cu făina și pune restul de lapte pe foc, într-o cratiță medie. Adaugă făina, zahărul și zeama de lămâie, apoi amestecă încontinuu, pentru a se omogeniza și a nu se forma cocoloașe. Lasă laptele pe foc mic, până începe să se îngroașe, apoi ia-l de pe foc și toarnă esența de vanilie, amestecând bine. După ce se răcește, adaugă cele 250 g de unt și folosește un mixer pentru a obține o cremă spumoasă și fină.

  3. Prăjitura se asamblează foarte simplu: pune o foaie de prăjitură la bază, un strat de cremă (un sfert din cantitatea totală de cremă) peste aceasta și continuă astfel până termini ingredientele. Ar trebui ca ultimul strat să fie din cremă. Peste aceasta poți să pui fulgi de cocos sau ciocolată rasă.

Prăjitura lămâiță este unul dintre cele mai bune deserturi cu lămâie pe care le poți savura vara aceasta! Încearcă și tarta cu lămâie și bezea sau tortul de înghețată cu lămâie și zmeură!

Articolul urmator »
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Incepe quiz
Ce prajitura te reprezinta?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Vanilia naturală: Ingredientul vedetă în bucătărie (33 vizite)