Rețete delicioase
×
Înapoi la

Negresa cu glazura de ciocolata. Crezi ca exista ceva mai bun?

Negresa cu glazura de ciocolata. Crezi ca exista ceva mai bun?

Tipul asta de desert reprezinta o nebunie de ciocolata! Blatul si glazura negresa abunda de cacao, deci este recomandat consumatorilor inraiti! Iata reteta de negresa cu glazura:

Negresa cu glazura

Ingrediente:

16 linguri unt nesarat
2 si 1/4 cesti zahar tos
1 si 1/4 cesti cacao
1 lingurita de vanilie
5 oua mari
1 si 1/2 lingurite praf de copt
1 lingurita de sare
1 / 2 cana de apa
1 si 1/4 cupe faina
1/3 cana fulgi de ciocolata (optional)

Glazura

2/3 ceasca smanatana dulce
¼ cana de zahar pudra
1 ceasca cuburi de ciocolata semi-dulce
¼ lingurita vanilie

Mod de preparare:

Incalzeste cuptorul, unge tava si tapeaza cu hartie de copt. Topeste untul intr-un bol la microunde, in conditii de siguranta. Amesteca zaharul cu cacao, vanilie, apoi adauga ouale, unul cate unul. Amesteca praful de copt si sarea, apoi adauga apa. Cand s-a omogenizat bine, toarna si faina si amesteca pana se incorporeza mix. Adauga fulgii de ciocolata, daca folosesti.

Pune compozitia in tava si las-o sa se coaca timp de aproximativ 28 minute. O scoti si o lasi sa se raceasca.

Pentru glazura: combina smantana si zaharul intr-un castron si pune compozitia la microunde. Incalzeste timp de aproximativ un minut sau pana cand crema este extrem de fierbinte. Adauga la amestecul de ciocolata crema fierbinte si mixeaza pana se topeste devenind neteda si lucioasa. Adauga vanilie. Toarna glazura peste negrese. Pune tava de prajituri in frigider pentru aproximativ o ora dupa care taie negresa cu glazura in forma de patratele. 

Articolul urmator
Fasole verde la borcan: cea mai bună rețetă
Incepe quiz
Cel mai dulce test: alege ciocolata preferată și află cine te iubește
Daniela (anonim)
24 mai 2013 19:07

Am facut prajitura si am adaptat-o din mers, am pus mai putina faina, am pus alt sos, de caramel deasupra, dar in iuresul acela am pierdut reteta adaptata.:(( Azi o refac iar si o pun aici..daca iese la fel ca prima data e super..a fost excelenta...parca am adaugat ceva scortisoara in blat si sare la sosul de caramel...a fost wow...sper sa mai iasa la fel...

matei (anonim)
30 august 2012 14:02

o ceasca si un sfert de cacao?!?adica 150 g??omg....O_0

ruxandra (anonim)
21 ianuarie 2012 11:11

Chiar aiurea treaba cu masura "ceasca". Sunt la a mia reteta INCOMPLETA. Ar fi dragut sa fi pus cantitatile ca lumea.

Anonim (anonim)
5 octombrie 2011 18:06

Diana, n-ai gasit un cantar pentru reteta ta? Prea multe vase pentru masurat. Hai sa te invat eu cum se scrie o reteta. Iti cantaresti ambalajele cu ingredientele folosite, faci reteta, la urma recantaresti ambalajele ramase, faci diferenta, apoi ne trimiti si noua reteta mentionand dimensiunile tavii (ceea ce nu ai facut-o) si dimensiunea focului. Altfel inclin sa cred ca NU ai verificat reteta, ai trimis-o ca sa ne batem noi capul. Dupa aceea asteapta comentarii, de bine...