Rețetă de chec marmorat: desertul copilăriei

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Calorii:
200
Duminică, 12.02.2017

Cuprins

Vezi si
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Duminică, 12.02.2017
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Duminică, 12.02.2017
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 12.02.2017

Caracteristici

Checul este unul dintre deserturile care ne aduc aminte de cele mai frumoase perioade din copilările și rămâne printre preferatele noastre, deși nu este un desert sofisticat. Cu toții ne aducem aminte când bunica ne făcea chec marmorat, cu vanilie și cacao, și tocmai pentru că este un preparat tradițional, nu ar trebui să uităm rețeta niciodată.

Dacă te-au cuprins nostalgia și pofta de chec, te invităm să încerci o rețetă delicioasă de chec marmorat, cu care să îți răsfeți familia și mai ales pe cei mici!

Rețetă de chec marmorat

Ingrediente:

  • 5 ouă;
  • 200 g zahăr;
  • 200 g făină;
  • 60 ml ulei;
  • 2 linguri de pudră de cacao de calitate;
  • 1 linguriță de praf de copt;
  • esență de vanilie;
  • puțină sare.

Mod de preparare:

  1. Separă albușurile de gălbenușuri și bate albușurile spumă tare într-un vas curat, de metal. După ce încep să se întărească, adaugă zahărul puțin câte puțin, până se încorporează și obții o spumă lucioasă.

  2. Toarnă esența de vanilie în gălbenușuri, amestecă-le puțin și apoi toarnă peste ele uleiul.

  3. Toarnă albușurile bătute spumă peste gălbenușuri și amestecă ușor, pentru a obține o compoziție aerată. Cerne treptat făina și praful de copt peste aceasta și amestecă încet, de sus în jos, pentru a nu scoate aerul din aluat - astfel vei obține un chec foarte pufos.

  4. Toarnă aluatul în două castroane și adaugă pudra de cacao într-unul dintre ele.

  5. Unge o tavă de chec cu puțin ulei, apoi tapeteaz-o cu hârtie de copt și toarnă alternativ în tavă câte o lingură de aluat cu vanilie și câte una cu aluat de cacao, pentru a obține un model marmorat.

  6. Pune tava cu chec în cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și las-o circa 20-25 de minute sau până trece testul cu scobitoarea.

  7. Lasă checul la răcit și ornează-l apoi cu zahăr pudră.

Checul marmorat se face foarte ușor și ne trezește cele mai frumoase amintiri din copilărie! Încearcă și această rețetă de chec pufos, gata în doar 8 pași!

Articolul urmator »
Cea mai rapidă rețetă de sos de smântână cu mărar
Raluca Margean | Duminică, 25.08.2024
Incepe quiz
Cat de matura esti?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Macrou marinat: rețeta ușoară și delicioasă
Andreea Baluteanu | Miercuri, 19.06.2024

Ne găsești pe

top 5 divahair.ro - culinar

  1. Vanilia naturală: Ingredientul vedetă în bucătărie (31 vizite)