Reteta de lapte condensat gata in 15 minute

Timp de gătire:
15-30 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Fierbere
Calorii:
300
Vineri, 10.08.2018

Cuprins

Caracteristici

Cu siguranta ai intalnit retete care aveau trecut pe lista de ingrediente si laptele condensat si ai fost dezamagita ca nu l-ai gasit atat de usor in comert. Daca in Romania nu este foarte utilizat la prepararea anumitor deserturi, afla ca peste hotare este destul de popular de mai multi ani. Poate ca denumirea suna pretentios, insa reteta de lapte condensat poate fi pregatita foarte usor si acasa, in doar 15 minute.

Ingrediente pentru reteta de lapte condensat:

  • 200 ml de lapte cat mai gras
  • 200 g de zahar
  • 50 g de unt
  • esenta de vanilie

Iata cum poti sa prepari reteta de lapte condensat:

  1. Pune la fiert laptele impreuna cu zaharul si untul. Tine compozitia la temperatura  mica pana acestea se topesc complet, apoi da focul mai tare si asteapta sa dea in clocot.
  2. Mai lasa laptele pe foc 10 minute, timp in care va trebui sa amesteci in el frecvent cu o lingura de lemn. Spre final adauga si putina esenta de vanilie. Compozitia trebuie sa fie cremoasa, nici prea subtire, nici prea groasa.
  3. Da recipientul deoparte si lasa laptele condensat la racit. Dupa aceea, pune-l intr-un borcan, depoziteaza-l la frigider si foloseste-l de fiecare data cand ai nevoie.

Il poti utiliza la cremele pentru prajituri sau torturi, inghetata, checuri, biscuiti, clatite sau pur si simplu intins pe paine prajita. Optiunile sunt nelimitate atunci cand prepari o reteta de lapte condensat.

Reteta de lapte condensat este usor de pregatit in casa, iar rezultatul este delicios si aromat si, pe deasupra mult mai ieftin ca in comert si lipsit de chimicale.

Te-ai fi gandit vreodata ca poti obtine o crema atat de gustoasa din doar 4 ingrediente?

Articolul urmator »
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Incepe quiz
Ce desert de Crăciun ai fi?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024

Ne găsești pe