Clipe dulci, in familie: Sa preparam o rulada cu nuca si frisca
Cuprins
Tipul asta de prajitura provoaca isterie in masa si chiar nu glumesc! Pregateste o rulada cu nuca si frisca pentru cei dragi si las-o pe paltou. Vezi ce se intampla? Toata lumea se inghesuie sa guste, iar tu risti sa nu mai apuci vreo feliuta! E extraordinara!
Rulada cu nuca
Ingrediente:
5 oua
120g zahar
80g nuci macinate
40g faina
1 varf de cutit praf de copt
zahar pudra
Pentru umplutura:
125g frisca
80g nuci pisate
Mod de preparare:
Freaca galbenusurile cu zaharul pana se albeste si isi dubleaza volumul, adauga nucile, praful de copt si albusurile batute spuma. Apoi adauga faina.
Intinde din compozitie un strat subtire, uniform, pe fundul unei tavi late si joase.
O dai la copt la foc potrivit si o lasi pana la culoarea galbena-deschisa, fara sa se intareasca. Cand este aproape rece, acopera toata suprafata cu frisca amestecata in prealabil cu nuci pisate gros. Ruleaza rulada cu nuca si pudreaza-o pe deasupra cu zahar pudra.