Rețete delicioase
Înapoi la

Tort de ciocolata: invata cum sa il faci in 5 pasi!

Tort de ciocolata: invata cum sa il faci in 5 pasi!

Diana Sorescu

Torturi de ciocolata, stilettos si diamante. Cam asa s-ar defini, in linii mari, paradisul vazut prin ochii unei femei. Si pentru ca nu pot sa iti promit nici pantofi Jimmy Choo si nici diamante stralucitoare, m-am gandit sa iti impartasesc o reteta simpla, dar irezistibila, de tort de ciocolata. Crede-ma, o sa iti placa la nebunie!

Tort de ciocolata cu topping de ciocolata neagra

Torturi de ciocolata
 

 

Ingrediente:

800 g pudra de cacao de calitate superioara
300 ml apa fiarta
250 g unt
550 g zahar brun
4 oua
400 g faina
1 lingurita bicarbonat
½ lingurita praf de copt

Pentru crema:

300 ml smantana dulce
400 g ciocolata neagra, minim 60% concentratie de cacao

Pasul 1:
Incalzeste cuptorul la 180ºC si tapeteaza forma in care vei aseza tortul cu hartie cerata.

Pasul 2:
Aseaza pudra de cacao intr-un bol si adauga treptat apa fiarta, amestecand continuu, pana cand mixtura devine fina si compacta. Pe aragaz, la foc mic, rasfata totul cu unt si zahar pana cand ingredientele se topesc si fuzioneaza. Indeparteaza sosul de ciocolata de la sursa de caldura si permite-i sa se raceasca putin, dupa care adauga ouale batute.

Pasul 3:
Faina, bicarbonatul de sodiu si praful de copt trebuie pudrate in minunata compozitie de ciocolata. Amesteca cu atentie si indemanare pana ce toate aceste ingrediente se incorporeaza perfect. Nu ne dorim cocoloase in tort, nu-i asa? Apoi, toarna cu grija pasta de ciocolata in forma dorita. Lasa tortul sa fie alintat de caldura cuptorului intre o ora si o ora si 45 de minute. Din cand in cand, mai arunca o privire spre minunata delicatesa si, cu ajutorul unui pai, verifica daca e gata sau nu (truc invatat de la bunica)!

Pasul 4:
Cand este deja copt, scoate-l cu grija din forma si permite-i sa se odihneasca si sa se raceasca pe un stergar.

Pasul 5:
Urmeaza crema pentru topping. E foarte usor de preparat! Incalzeste smantana dulce pe foc pana aproape de punctul de fierbere, dupa care adauga patratelele de ciocolata neagra. Amesteca energic pana obtii un amestec omogen. Lasa mixtura la racit pentru 5 minute, dupa care, cu ajutorul unui cutit lat, orneaza tortul.

Dupa inca o ora la frigider, deliciosul tort de ciocolata e numai bun de servit! Simplu de preparat si irezistibil de bun!

Articolul urmator
Prăjitura Kinder Bueno, desertul care te va cuceri
Prăjitura Kinder Bueno, desertul care te va cuceri
Ce fel de ciocolata esti?
Incepe quiz
Ce fel de ciocolata esti?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.2 (63)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    alexa (anonim)
    26 iulie 2012 13:01

    sa nu cumva sa il incercati,este o reteta pusa aiurea,nu iese nimic!!!!!!!!!!!!!!!urat

    shaco (anonim)
    4 mai 2012 10:10

    am 12 ani am incercat reteta si mia reusit ! foarte bine tine-o tot asa

    camelia (anonim)
    23 februarie 2012 15:03

    pai asta da tort numai cacao goala:P

    Amelia Aby
    29 mai 2010 01:01

    mai bine pun arborele de cacao cu totul !! ce tot ce ascundem dupa copac!!

    elavation
    16 aprilie 2010 16:04

    helo,am o "mica nedumerire" nus cam multe 800 grame cacao ?? e aproape un kil de cacao ...