Tort de ciocolata: invata cum sa il faci in 5 pasi!

Tort de ciocolata cu topping de ciocolata neagra

Ingrediente:
800 g pudra de cacao de calitate superioara
300 ml apa fiarta
250 g unt
550 g zahar brun
4 oua
400 g faina
1 lingurita bicarbonat
½ lingurita praf de copt
Pentru crema:
300 ml smantana dulce
400 g ciocolata neagra, minim 60% concentratie de cacao
Pasul 1:
Incalzeste cuptorul la 180ºC si tapeteaza forma in care vei aseza tortul cu hartie cerata.
Pasul 2:
Aseaza pudra de cacao intr-un bol si adauga treptat apa fiarta, amestecand continuu, pana cand mixtura devine fina si compacta. Pe aragaz, la foc mic, rasfata totul cu unt si zahar pana cand ingredientele se topesc si fuzioneaza. Indeparteaza sosul de ciocolata de la sursa de caldura si permite-i sa se raceasca putin, dupa care adauga ouale batute.
Pasul 3:
Faina, bicarbonatul de sodiu si praful de copt trebuie pudrate in minunata compozitie de ciocolata. Amesteca cu atentie si indemanare pana ce toate aceste ingrediente se incorporeaza perfect. Nu ne dorim cocoloase in tort, nu-i asa? Apoi, toarna cu grija pasta de ciocolata in forma dorita. Lasa tortul sa fie alintat de caldura cuptorului intre o ora si o ora si 45 de minute. Din cand in cand, mai arunca o privire spre minunata delicatesa si, cu ajutorul unui pai, verifica daca e gata sau nu (truc invatat de la bunica)!
Pasul 4:
Cand este deja copt, scoate-l cu grija din forma si permite-i sa se odihneasca si sa se raceasca pe un stergar.
Pasul 5:
Urmeaza crema pentru topping. E foarte usor de preparat! Incalzeste smantana dulce pe foc pana aproape de punctul de fierbere, dupa care adauga patratelele de ciocolata neagra. Amesteca energic pana obtii un amestec omogen. Lasa mixtura la racit pentru 5 minute, dupa care, cu ajutorul unui cutit lat, orneaza tortul.
Dupa inca o ora la frigider, deliciosul tort de ciocolata e numai bun de servit! Simplu de preparat si irezistibil de bun!


