O reteta rafinata de friptura din carne de fazan. Invata sa pregatesti friptura de fazan cu sos de portocale

De Ana Maria Stroe
Luni, 15.03.2010

Stii cum se spune ca dragostea trece prin stomac. Ei bine, incearca aceasta retea de friptura din carne de fazan si probabil vei afla daca este adevarat sau nu. Pregateste o friptura de fazan cu sos de portocale pentru a iti rasfata jumatatea asa cum merita.

 
Ingrediente:

  1 fazan
1 lingura de unt topit
4 cesti de umplutura de sezon
O ceapa mica tocata marunt
1 ou batut
O telina rasa
Doua cani de apa fiarta
2 mere rase
Pentrul sosul de portocale:

2 linguri de amidon de porumb
1 ceasca de suc de portocale
¼ cana de zahar brun
Coaja de portocala rasa
½ ceasca de vin alb sec
2 linguri de zahar granulat

 

Friptura de fazan nu este greu de preparat insa trebuie urmati cu strictete cativa pasi. In primul rand se prepara umplutura. Amesteca intr-un castron umplutura de sezon, ceapa, merele rase, iar pentru a se lega toarna oul batut si untul topit si amesteca bine. Umple bine cei doi fazani si  pune-i intr-o tava unsa foarte bine cu unt. Fazanul trebuie tinuti la cuptor aproximativ 2-3 ore la 120 de grade.

Pentru sos, trebuie sa dai la o parte fazanul iar sosul trebuie lasat in tava. Stropeste cu putin amidon de porumb si lasa sosul sa fiarba putin. Scoate tava din cuptor si toarna sosul intr-o cratita dupa care adauga treptat sucul de portocale, zaharul, coaja de portocala rasa si vinul. Amesteca-le si tine-le pe foc pana cand zaharul se topeste iar sosul prinde o consistent. Nu e nevoie sa tii sosul pe foc mai mult de 1-2 minute.

Serveste friptura de fazan cu sos de portocale calda si bucura-te de laudele pe care le vei primi din partea tuturor celor care o vor gusta. Este o mancare rafinata dar deloc dificil de peragtit, asa ca iti vei putea surprinde jumatatea. De cate ori va avea ocazia sa deguste o delicioasa friptura din carne de fazan?





Articolul urmator »
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Incepe quiz
Cat de mult te subestimezi?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Cum faci acasă cea mai sănătoasă rețetă de tofu
Raluca Margean | Duminică, 26.05.2024

Ne găsești pe