Sarmale de post - un preparat care merita incercat

Timp de gătire:
Peste 60 minute
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Rețete la ceaun
Joi, 21.11.2013

Cuprins

Caracteristici

Sarmalele reprezinta unul dintre cele mai savuroase preparate, fiind printre preferatele tuturor. Chiar daca suntem in plin post, aceasta nu inseamna ca nu te poti bucura de ele si acum. Incearca sa prepari o varianta lipsita de carne, insa bogata in legume cu gusturi diverse. Noi iti vom prezenta astazi una dintre retetele de sarmale de post, pe care o poti incerca atunci cand vrei sa le pregatesti celor dragi o masa speciala, lipsita de carne.

Pentru sarmalele de post ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- cateva foi de varza murata;

- doi cartofi mari;

- 200 de grame de ciuperci taiate marunt;

- doua cepe tocate;

- un dovlecel taiat cubulete;

- cinci linguri de ulei;

- doua sau trei rosii tocate;

- cinci linguri de sos tomat;

- cimbru, boia dulce, sare si piper.

Dovlecei - 9.72 lei / kg

Pasta tomate - 6.52 lei

Pentru inceput, trebuie sa coci cartofii in cuptor, conform retetei clasice. In tot acest timp, intr-o tigaie pune doua linguri de ulei si caleste ceapa, ciupercile, dovlecelul si rosiile taiate cuburi, pana cand isi schimba culoarea. Adauga cimbru, boia, sare si piper dupa gust.

Cand cartofii sunt copti, lasa-i la racit, apoi desprinde coaja de pe ei. Imparte legumele calite anterior intr-un numar de portii egal cu numarul frunzelor de varza murata disponibile. Pune si cate o bucatica de cartof in fiecare sarmaluta, apoi impacheteaza-le astfel incat sa impiedici umplutura sa iasa.

Asaza sarmalutele intr-o oala, adauga deasupra sosul tomat diluat cu apa si cu doua linguri de ulei si lasa preparatul la cuptor timp de 30-35 de minute, la o temperatura de 180 de grade Celsius. Cand sunt gata, sarmalele de post pot fi servite cu mamaliguta.

Pofta buna!

Sarmalele de post vor fi, cu siguranta, una din delicatesele mesei in familie. Incearca si tu aceasta reteta si nu vei regreta alegerea culinara facuta.

 

 

Articolul urmator »
Macrou la cuptor cu lămâie: cea mai bună rețetă
Raluca Margean | Duminică, 08.12.2024
Incepe quiz
Merită să lupți pentru relație?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024

Ne găsești pe