Pasiune de vara cu o salata italieneasca! Fresco, ma piccante!
Cuprins
Oh...Italia, Italia...Pizza divina...Patria pastelor, a adevaratilor Casanova, tara fantanilor si, fireste a pasiunii... Astazi incearca un pic de pasiune in miezul verii cu o salata italieneasca de neinlocuit!
Salata italieneasca
- o capatana de salata, taiata in bucati (cam 600 g)
- 100 g de salam picant, italienesc (pepperoni)
- o treime de cana de ardei iuti feliati (preferabil conservati in ulei pentru mai multa intensitate)
- o treime de cana de ceapa rosie tocata
- o cana si jumatate de "inimi" de anghinare scurse, clatite si tocate, de la conserva (cam 300 g) sau o cana si jumatate de masline negre sau rosii fara samburi, tocate
- 3 linguri de otet de vin rosu sau alb
- un sfert de cana de ulei de masline
- jumatate de lingurita de sare
- un sfert de lingurita de piper negru proaspat macinat
- jumatate de cana de parmezan ras
Preparare:
Intr-un bol mare, amesteca salata, ardeii iuti, salamul, ceapa si anghinarea sau maslinele pentru a imbina aromele.
Adauga otetul, uleiul, sarea, piperul si parmezanul si amesteca bine pentru a acoperi toate ingredientele.
Pentru mai multa aroma, poti incerca sa folosesti prosciutto in loc de salamul picant, sa adaugi mai multi ardei iuti pentru a "condimenta" salata, sa incerci naut in loc de anghinare sau sa adaugi un sfert de cana de frunze de busuioc tocate foarte fin pentru o aroma mai... mediteraneana. Oricum ai alege s-o prepari, aceasta salata italieneasca este inegalabila si uimitoare!