Secretul celei mai gustoase și pufoase omlete din lume, potrivit lui Cătălin Scărlătescu

Timp de gătire:
5-10 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Marţi, 11.05.2021

Caracteristici

Mâncăm variat și tot mai sofisticat în ultima vreme, cu toții, da. Dar parcă nimic nu se compară cu o omletă adevărată, ștrașnică și bună de o mănânci pe nerăsuflate, nu?

Fiecare bucătar, fie amator fie profesionist, are modul lui de a prepara omletele și unul sau mai multe trucuri sau ingrediente secrete prezente în această rețetă universal iubită. A venit și rândul lui chef Cătălin Scărlătescu să dezvăluie întregii lumi ce pune el în omletă ca să îi iasă bună de te lingi pe degete și  să te facă să mai ceri și a doua și o a treia porție, garantat!

Printr-o postare pe Instagram adresată soțului Addei, Cătălin, faimosul bucătar a dat din casă următoarele: „Cătă, notează rețeta asta de omletă! Surprinde-o pe Adda într-o dimineață din timpul săptămânii și în weekend plecăm la pește. Nu-mi permit să te învăț o rețetă de omletă care să nu fie superbă. Nimeni nu pune în omletă ardei iute. De ce e nevoie ăsta? Îți dă un zvâc și pleci rachetă să muncești. Folosim așa: ardei iute, ceapă verde, ouă și margarină.

Nu exagerați cu ardeiul iute, dar dacă vrei să ai o zi fantastică, fabuloasă și foate iute, încearcă ardeiul ăsta. Folosim doar partea albă a cepei. (…) Nu uitați de sare și de piper. Iubesc piperul. Eu pun din abundență, voi cât vă doriți voi”.

 Citește și De ce nu este bine să pui lapte în omletă

Secretul lui Cătălin Scărlătescu pentru o omletă pufoasă

Desigur, nu se putea ca simpaticul chef să nu lase fanilor lui și un sfat, trucul lui din mânecă pentru o omletă pufoasă ca un nor: „cel mai mare secret la omletă e să fie bătută foarte bine, aerată. Cu cât e mai bătută, cu atât e mai umflată, mai pufoasă. Cătăline, Cătăline, să-nveți omletă de la mine. Am făcut și versuri pentru o melodie pe care să i-o cânți Addei dimineață. Picantă, proaspătă, ce mai vrei? Încercați-o pe asta! E cea mai simplă, cea mai spectaculoasă și cea mai proaspătă omletă”.

Citește și 15 greșeli pe care le facem cu toții când gătim ouă

Surse foto: Istock, captura Youtube

Articolul urmator »
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Incepe quiz
Fostul iubit te mai vrea in viata lui? Afla!
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024

Ne găsești pe