Rețete delicioase
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
Back to School

De ce nu este bine să pui lapte în omletă

Marţi, 13.12.2016
de Viorica Ghinea
De ce nu este bine să pui lapte în omletă

Caracteristici

Omleta pare, la prima vedere, unul dintre cele mai simple preparate culinare, pe care îl poate găti chiar și o persoană începătoare în arta gastronomică. Dar, pe cât de simplă pare această rețetă, pe atât de ușor este să faci o eroare în timp ce o prepari. Este suficient să faci o singură greșeală pentru ca acest amestec delicios, bogat în proteine, să fie considerat de către specialiștii în domeniu o eroare culinară, dar să aibă și efecte negative asupra sănătății.

Cea mai mare greșeală pe care o poți face atunci când prepari omletă este adăugarea laptelui în compoziție. Dacă ai aplicat des acest pas, citește de ce nu este bine să îl mai faci de acum încolo.

 

Greșeala pe care o faci atunci când prepari omletă

Dacă obișnuiești să prepari des omletă, cu siguranță ai adăugat cel puțin o dată lapte atunci când băteai ouăle. Se pare că ai făcut una dintre cele mai mari greșeli. De ce? Ei bine, adăugarea acestui ingredient afectează în mod negativ textura omletei. Rezultatul culinar nu va fi pufos, așa cum ar trebui, ci ouăle vor tinde să se usuce, să devină cauciucate și dense. Laptele diluează compoziția de ouă, astfel că omleta nu va mai fi la fel de gustoasă. În plus, vei tinde să le gătești mai mult decât ar trebui.

Această greșeală gastronomică nu are efecte negative doar atunci când vine vorba de gust și de aromă, ci și asupra sănătății și a siluetei. Se pare că această combinație ridică nivelul de colesterol. Nici dacă îți dorești să mai slăbești câteva kilograme nu ar trebui să mai adaugi lapte în compoziție.

De asemenea, nici smântână ori alt tip de lichid nu ar trebui să adaugi la prepararea omletei, pentru că nu vei face altceva decât să te privezi de o experiență culinară delicioasă. Ca să obții o omletă perfectă, nu ai nevoie de multe ingrediente, ci doar de sare și de piper proaspăt măcinat. De asemenea, poți să adaugi mai multă savoare cu ajutorul untului și al ierburilor aromate.

Singura scuză bună pentru a folosi lapte în omletă este aceea că nu ai suficiente ouă la îndemână și vrei să obții o cantitate mai mare. Dacă gustul reprezintă un criteriu important pentru tine, nu ar trebui să mai repeți această greșeală culinară.

Citește și alte greșeli pe care le faci atunci când consumi lapte!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoide de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!