Cel mai simplu sos pesto

Timp de gătire:
5-10 minute
Porții:
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Luni, 18.06.2018

Cuprins

Caracteristici

Arta culinara italieneasca starneste adevarate pasiuni printre gurmazi. Si pe buna dreptate: aromele si gusturile specifice acesteia sunt savuroase si inconfundabile. Daca ti-ai propus sa investighezi aceasta parte a culturii gastronomice, incepe cu un preparat traditional simplu: sosul pesto.

Descopera cea mai simpla reteta, gata in mai putin de 10 minute!

Cum se prepara sosul pesto traditional

Sosul pesto este un deliciu cu gust fresh, care schimba total gustul mancarii. Se pune peste preparate precum paste, cartofi, ciuperci si uneori peste felii de friptura de vita.

Ingrediente:

  • 2 maini de busuioc proaspat
  • 2 catei de usturoi
  • 35 de grame de seminte de pin
  • 2/3 cana de ulei de masline extravirgin
  • sare si piper proaspat pisat dupa gust
  • 50 de grame de branza Pecorino.

Cum sa prepari sosul pesto:

  1. Amesteca busuiocul, usturoiul si semintele de pin, pune-le intr-un blender si mixeaza-le pana sunt taiate in bucati destul de mari
  2. Adauga jumatate din cana cu ulei de masline si mai amesteca cu blenderul pana cand compozitia devine omogena si fina. Asezoneaza cu sare si piper.
  3. Daca folosesti imediat sosul, adauga si restul uleiului si amesteca totul pana rezulta un sos fin. Acesta se amesteca intr-un bol cu branza rasa.
  4. Daca depozitezi sosul la frigider, pune-l intr-un vas inchis ermetic, cu uleiul ramas turnat deasupra. Poate fi tinut astfel pana la 3 luni. Se amesteca cu branza cand se serveste.

Pofta buna!

Asadar, dupa cum poti vedea, sosul pesto traditional nu este deloc greu de facut si este minunat in combinatie cu paste sau carne. Savoarea pe care o da mancarii este unica, motiv pentru care trebuie sa incerci acest preparat traditional italian!

Articolul urmator »
Cele mai bune condimente pentru pui
Raluca Margean | Sâmbătă, 24.08.2024
Incepe quiz
La ce e creierul tău cel mai bun?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Sirop de curmale: beneficii și utilizări
Raluca Margean | Duminică, 06.10.2024
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024

Ne găsești pe