Din gama sosurilor reci: sos aioli
Cuprins
Iata un sos pe care eu intotdeauna l-am mancat cu mare pofta. De ce? Pentru ca este acel tip de sos rece pe care il pui peste o mancare fierbinte si nu doar ofera o combinatie perfecta, ci are si aroma aceea de usturoi pe care noi o cautam de multe ori. De aceea iti propun sa invatam astazi o reteta foarte usoara de sos aioli.
Perfect pentru un file de peste: sos aioli
Iata ingredientele de care ai nevoie pentru un delicios sos aioli:
- o capatana usturoi
- o lingurita boia
- zeama de lamaie
- 5 linguri ulei
- 2 galbenusuri
- sare, piper
Sos rece - sos aioli
Acest sos aioli seamana in mare parte cu o maioneza cu usturoi. Iata cum se prepara!
Cureti si pisezi usturoiul, apoi il pui intr-un castronel si il freci bine cu putina sare pana cand obtii o pasta. Adaugi apoi galbenusurile de oua, boiaua si inca un praf de sare si amesteci mai departe. Incepi sa torni uleiul putin cate putin, exact ca la maioneza. Cand ai epuizat uleiul, ar trebui sa fi obtinut deja o pasta foarte fina de usturoi. Adaugi zeama de lapte, un praf de piper, amesteci bine si dai sosul la frigider.
Nu uita! Acest sos aioli se serveste rece. Este specificul sau si ii va da toata savoarea de care ai nevoie. Incearca-l!
Alte articole care te-ar putea interesa: Zacusca de ghebe in doar cativa pasi O delicioasa ciorba de tarhon cu afumatura Una dintre cele mai ingenioase retete de mancaruri: chiftelute in sos picant |