Supa crema de praz - un gust familiar intr-o forma noua!

Marţi, 01.06.2010

Cuprins

Prazul este vestitorul primaverii. Si aroma sa inconfundabila il face un ingredient esential in mancarurie usoare ale perioadei. Din pacate, rareori il gasesc in centrul unei retete dedicate lui, asadar astazi iti propun ceva usor si fin: supa crema de praz.

Vezi si
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Marţi, 01.06.2010
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Marţi, 01.06.2010

Supa crema de praz

Ingrediente:

- 4 tulpini de praz
- un sfert de cana de unt sau margarina
- o ceapa mare, taiata in jumatate si feliata
- 1.5 kg de cartofi, curatati si taiati in felii
- 5 cani de supa de pui
- 2 lingurite de sare
- 2 cani de lapte
- o cana de smantana
- garnitura: arpagic, piper negru

Preparare:

Arunca toate capetele verzi de la praz si feliaza subtire partile albe.

Topeste untul intr-un vas la foc mediu, adauga prazul si ceapa si prajeste timp de 5 minute sau pana cand ingredientele se inmoaie. Incorporeaza cartofii, supa si sarea, apoi da in clocot. Redu flacara, acopera si lasa sa fiarba la foc mic 35-40 de minute. Lasa sa se raceasca putin.

Pune treptat supa rezultata in blender si lasa sa capete o consistenta omogena. Pune din nou in vas si incorporeaza laptele si smantana. Gateste la foc mic, amestecand des, pana cand supa crema de praz se incalzeste din nou (nu lasa sa fiarba). Garniseste, daca doresti!

O reteta usoara, fara complicatii, simplu de gatit si miraculos de delicioasa! Arome verzi si proaspete dintr-o racoritoare supa crema de praz iti vor face zilele un pic mai frumoase!

 Alte retete care te-ar putea interesa:

Salata caesar - o salata demna de cuceritorii imparati romani!
Salata ruseasca, un deliciu autentic! Priyatnovo appetita!
Pasiune de vara cu o salata italieneasca! Fresco, ma piccante!

Articolul urmator »
Știucă la cuptor: 3 moduri în care o poți prepara
Raluca Margean | Marţi, 08.10.2024
Incepe quiz
Ce formă geometrică are sufletul tău?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024
Ciocolata albă: 3 motive să o alegi
Raluca Margean | Miercuri, 30.10.2024

Ne găsești pe