Usoara si plina de arome primavaratice: clasica supa de vita

Marţi, 01.06.2010

Cuprins

Atunci cand vrei sa prepari o masa simpla, usoara, dar totusi sanatoasa, poti recurge la mai multe retete care se bazeaza exact pe lipsa de timp si experienta a bucatarului. Aceasta supa: vita, rosii, taitei si multe condimente este un exemplu ideal de ce poti face cu o investitie financiara si temporala minima!

Vezi si
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Marţi, 01.06.2010

Supa de vita

Ingrediente:

- 0.5 kg de carne de vita tocata
- jumatate de ceapa tocata
- un pachet de taitei pentru supa
- 5 cani de apa calda sau fierbinte
- o frunza de dafin
- un sfert de lingurita de sare
- un varf de piper
- un sfert de cana de bulion
- 500 g rosii oparite, cojite si tocate marunt
- un pachet de amestec de legume congelate

Preparare:

Gateste si amesteca bine carnea tocata si ceapa intr-un vas adanc, pana cand carnea de vita a capatat o culoare maronie. Scurge excesul de lichid.

Incorporeaza apa calduta, bulionul, frunza de dafin, piperul si rosiile (cu tot cu lichid) si zdrobeste rosiile cu furculita. Da in clocot, amestecand din cand in cand. Redu caldura, acopera si lasa sa fiarba la foc mic, amestecand din cand in cand, timp de 10 minute.

Adauga si taiteii si legumele, acopera si mai lasa 10 minute. Adauga smantana, cateva fire de patrunjel si supa este gata!

Aceasta trebuie sa fie cea mai simpla reteta de supa de vita din intreaga lume! Ingrediente simple, la indemana tuturor pentru o supa accesibila, delicioasa si sanatoasa. Frumusetea acestei retete? Faptul ca iti permite s-o imbunatatesti cu orice ingrediente sau arome iti doresti!

 Alte retete care te-ar putea interesa:

Salata caesar - o salata demna de cuceritorii imparati romani!
Un pic de rasfat, cateva arome interzise si muuulta savoare intr-o salata asortata!
Drama. Pasiune. Arome. Acesta este un sos bearnez!

Articolul urmator »
Cea mai bună rețetă de sos caramel
Raluca Margean | Joi, 13.06.2024
Incepe quiz
Ce aroma de toamna te reprezinta?
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Mâncarea japoneza: principii și beneficii
Raluca Margean | Sâmbătă, 30.11.2024
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024

Ne găsești pe