Drama. Pasiune. Arome. Acesta este un sos bearnez!
S-a spus ca acest sos bearnez este chintesenta rafinamentului bucatariei europene, fara rival in exploziile culinare ale lumii...textura sa defineste milenii de conflict si suprematie, iar aroma...aroma sa povesteste de pasiunea pentru a conduce si a fi THE KING OF THE WORLD!
Sos bearnez / bearnais
- 3 linguri de otet alb
- 3 linguri de vin alb
- 10 boabe de piper zdrobite
- 2 linguri de ceapa rosie tocata marunt
- o lingura de tarhon tocat
- o lingura de apa
- 3 albusuri de ou
- o cana de unt nesarat, topit
- o lingura de patrunjel tocat foarte marunt
- sare, dupa gust
- piper negru proaspat macinat
Preparare:
Intr-un vas mai adanc, amesteca otetul, vinul, piperul boabe, ceapa si tarhonul. Da lichidul in clocot si apoi redu la o lingura de sos. Adauga o lingura de apa si lasa sa se raceasca.
Adauga albusurile de ou si bate-le la foc mic (preferabil la bain-marie), pana cand devin spumoase - cam 3-4 minute.
Amestecand continuu, adauga untul pana cand sosul se ingroasa. Asezoneaza cu sare si piper. Strecoara sosul si lasa deoparte. Garniseste cu frunze de patrunjel tocate marunt...
Arome imbinate perfect, o textura fina si omogena, picaturi din fiecare colt de Europa...toate definesc un inegalabil sos bearnez...