15 rase de câini care nu lasă păr! Sunt perfecte pentru cei cu alergii

Redactor Andreea Baluteanu

Câinele este cel mai bun prieten al omului: dar ce faci atunci când relația voastră e primejduită de alergiile pe care chiar el le provoacă? Din păcate, legătura multora dintre noi cu atât de iubitele patrupede este pusă în pericol de părul care ne provoacă strănut, mâncărimi sau chiar reacții alergice severe. Ce e de făcut? Să adopți exemplare din rase de câini care nu lasă păr.

Azi îți prezentăm 15 asemenea minunății cu care te vei înțelege de minune chiar dacă alergiile se numără printre cele mai mari necazuri ale tale! Iată despre ce e vorba!

Câini de apartament care nu lasă păr: sunt lumina ochilor tăi

Deși nicio rasă de câini nu este 100% lipsită de potențial de alergii și este adevărat că orice simpatic necuvântător va lăsa păr, sunt și specii mai prietenoase decât altele. De talie mică, ușor de întreținut și fără să reprezinte o provocare pentru alergia și aspiratorul tău, iată mai jos câteva rase de câini de apartament care nu lasă păr.

caine care nu lasa par

Bișon Frise

Inteligenți și atât de drăgălași că ne este teamă că nu vei mai putea face treabă în compania lor, Bichon Frise fac parte dintre cele mai cunoscute rase de câini care nu lasă păr. Cu ochișori negri și inteligenți și năsuc care contrastează atât de adorabil cu blana, acești bișoni au fost crescuți special pentru potențialul hipoalergenic. În plus, sunt blânzi, sociabili, veseli și afectuoși, fiind companioni minunați pentru cei mici.

Schnautzer pitic

Pot trăi în medie până la 15 ani și rareori ajung să cântărească mai mult de 10 kilograme, motive pentru care reprezintă o rasă de câini atât de populară. Adoră să se joace cu tine, dar, spre deosebire de simpaticii bișoni care nu se pot abține să nu iubească orice suflet care le iese în cale, rasa germană de Schnautzer pitic sunt mai curajoși și mai protectori. În plus, așa cum ți-am promis, nu lasă păr.

Bișon maltez

Albi precum niște îngerași cu boticuri umede și iubitoare, acești căței „neînfricați” sunt minunați ca rasă de apartament și deoarece nu sunt deloc pretențioși: dacă le dai hrană, apă și iubire nu mai au nevoie de nimic. Nu îți vor umple puloverul preferat de păr și îi poți purta în brațe cu aceeași tandrețe ca pe un pisoi, cântărind în medie 3-4 kilograme. Se crede că sunt originari din Malta, deși sunt și voci care îi consideră înrudiți cu rasa Terrier Tibetan.

Yorkshire Terrier

Cea mai mică rasă de câini din lume încape și într-o poșetă și deține și recordul mondial pentru cel mai mărunt prieten al omului. Marele atu al acestei rase este că textura firului său de păr seamănă cel mai tare cu cel al omului, așa că nu îți va provoca accese de tuse și de strănut interminabile. Rasa trăiește în medie 13-16 ani, dar ține cont că poate fi puțin mai pretențioasă la îngrijire, necesitând pieptănare și sesiuni de „grooming” frecvente.

Rase de câini mici care nu lasă păr: pur și simplu adorabili

Aceste rase de câini mici sunt o bucurie la casa omului. Ție îți umplu inima de iubire, iar alergiile tale nici că îi observă. Mai e ceva ce ți-ai mai putea dori?

Shih Tzu

Rareori ajung să cântărească mai mult de 7 kilograme, dar în suflețelul lor mic încape mai multă dragoste ca în lumea toată. Afectuoși, vioi, inteligenți și ageri, Shih Tzu au fost numiți astfel pentru că, în China antică, erau asemuiți cu leii. Și dacă nu ești de acord cu această descriere, îndrăznește să i-o spui micii tale minuni, privindu-l drept în ochi.

Terierul alb vest scoțian (Westie)

De un lucru suntem sigure: nu ai cum să rămâi supărată cu acest mândru reprezentant de rase de câini care nu lasă păr. Drăgălaș, curios, afectuos și vesel nevoie mare, Westie, cum mai este alintat, se numără printre cele mai populare specii canine, extrem de loial și de drăgăstos. Bonus: te va păzi ca pe o comoară de preț chiar și la dimensiunile sale reduse.

Bișon Havanez

Hmm…singura problemă cu această mândrețe de câine este că e, cel mai probabil, mult mai nobil ca tine. Crescuți inițial pentru familiile aristocrate din Cuba, de unde și numele lor, bișonii havanezi sunt sociabili și reprezintă o alegere excelentă pentru familiile cu copii. Desigur, va trebui să ții minte că în trecut trăiau în compania regilor și a reginelor și să îl tratezi cu respectul cuvenit.

Rase de câini mari care nu lasă păr: pa-pa, alergiilor!

Dacă ești și vei fi întotdeauna etern îndrăgostita de un câine de talie mare, care te poate și proteja în eventualitatea unei altercații, atunci rasele de câini care nu lasă păr de mai jos pot constitui cea mai bună alegere.

Câine de apă portughez

Destul de rar întâlniți, acești câini loiali și prietenoși au văzut lumina reflectelor atunci când au devenit „primii câini”, respectiv animalele de companie pe care fostul Președinte al Americii, Obama, le-a dăruit fiicelor lui. Bo și Sunny s-au integrat perfect în familia celui mai puternic om de pe pământ, dar o vor face cu la fel de multă grație și iubire și în cazul tău. Nu au umplut de păr reședința de la Casa albă și vor fi la fel de grijulii și cu alergiile tale.

Schnauzer uriaș

Dacă ai o viață aventuroasă, dar o vrei cât mai lipsită de alergii, aceasta este câinele care ar trebui să îți țină companie. Ca și rasa mică, și Schnauzer-ul uriaș nu lasă păr, deși în toate celelalte aspecte ale vieții sale nu va trece deloc neobservat. Excelenți câini de pază sau polițiști, Schnauzer-ii uriași sunt atletici și au nevoie de un program susținut de exerciții ca să se mențină în formă. Reprezintă însă și animale de companie extraordinare datorită caracterului loial și extrem de inteligent.

Câine ciobănesc de Flandra

Vei atrage o seamă de priviri cu acest protagonist de rase de câini care nu lasă păr atunci când mergeți să vă plimbați pe stradă. Crescuți la ferme și având în pedigri misiunea de a proteja, câinii ciobănesc de Flandra sunt belgieni la origine și nu lasă păr, doar peceți de neuitat pe suflete. Au însă nevoie de îngrijire, așa că investește într-o perie bună și nu uita să îl răsfeți des!

Ogar afgan

Deși vine greu de crezut, coama deasă și mătăsoasă a acestui nobil canin cu temperament independent nu se va strânge inestetic în baie așa cum ți se întâmplă ție. Vesel și atât de iubitor, ogarul afgan crește în munții reci din țara arabă, iar coama sa proeminentă îi servește drept protecție de temperaturile scăzute. Nu uita însă să îl piepteni din când în când.

femeie cu caine

Rase de câini care nu lasă mult păr: nici nu te mai gândești la alergii

Deși vor lăsa ceva păr, dar nu prea mult, rasele de câini de mai jos nu te vor tulbura nicidecum dacă suferi de alergii. Iată despre ce e vorba!

Basenji

Câini de vânătoare proveniți din Africa, dar crescuți mai ales în Marea Britanie, Basenji lasă puțin păr, dar îți promitem că e singurul lor neajuns. Scapi însă la capitolul îngrijire, deoarece aceste magnifice exemplare canine au împrumutat ceva din temperamentul pisicilor și le place să se „ferchezuiască” singuri. Plini de energie și jucăuși, îți vor face viața mai frumoasă, cu alergii sau fără.

Cairn Terrier

Una dintre cele mai vechi rase de terrier, Cairn provin din Scoția și erau inițial folosiți la vânătoare. Pot ajunge în medie până la 8 kilograme și sunt rezistenți, curajoși și iubitori. Fac parte dintre cele mai cunoscute rase de câini care nu lasă păr, așa că reprezintă o alegere înțeleaptă dacă nu mai poți cu alergiile tale. Și cine i-ar putea rezista unui câine înrudit, chiar și de departe, cu Toto din „Vrăjitorul din Oz”, la rândul său un Cairn Terrier?

Coton de Tulear

Originari din Madagascar, acești câini care lasă puțin păr, dar complet inofensiv pentru cei care suferă de alergii, te pot invita chiar în vacanță la ei acasă. Legenda spune că rasa descinde din căței mici și albi care au supraviețuit unui naufragiu și au fost descoperiți de populațiile băștinașe la țărm. Considerat la rândul său un câine regal, Coton de Tulear te va ajuta să te remarci în mulțime, și nu prin strănutul provocat de alergii.

Lagotto Romagnolo

Renumiți pentru năsucul lor fin vânător de trufe, acești câini se vor mulțumi și cu comorile îngropate în curtea din spate, dacă nu le pui la dispoziție delicatese. În plus, Lagotto Romagnolo reprezintă, în concepția multor crescători de câini, companionii perfecți: părul lor nu iscă alergii, sunt afectuoși, dar nu insistenți, activi, dar nu hiperactivi și obositori. Ce le mai poți cere?

Acestea sunt cele mai dorite rase de câini care nu lasă păr!

Dacă tot suferi de alergii, vezi și care sunt diferențele dintre Coronavirus și alergiile de sezon! Află și care sunt cele mai scumpe rase de câini, dar și ce spune despre tine faptul că preferi câinii sau pisicile!

Surse foto: iStock

Articolul urmator Beneficiile neobișnuite pe care le are spălatul de mână al vaselor

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (3)

Vezi cele mai noi video-uri de pe divahair.ro

Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.