Cele mai frumoase covoare moderne

Cele mai frumoase covoare moderne

Redactor Andreea Baluteanu

Un covor dă viață camerei tale! Această piesă de design interior trebuie să îți atragă atenția, mai ales că se dovedește a fi itemul ce face o diferență considerabilă în încăpere. De la calculele matematice legate de dimensiuni (noi nu ne-am mai simțit atât de provocate din punct de vedere geometric de la BAC încoace) până la sesiunea de meditație intensă privind compatibilitatea cromatică și de stil cu încăperea ta, alegerea unui covor se poate dovedi un adevărat test.

Nu îți putem spune cu precizie de ce ai nevoie în încăperea ta, dar îți putem ușura munca de cercetare indicându-ți care sunt covoarele moderne în tendințe. Descoperă principalele trenduri în rândurile de mai jos și alege ce se potrivește cu stilul casei tale sau ce vorbește direct sufletului tău! 

Scandi design: covoare moderne cu imprimeu geometric

De la stilul hygge încoace, obsesia pentru modul de viață scandinav a devenit din ce în ce mai puternică. Danezii sunt renumiți pentru faptul că sunt cei mai fericiți oameni din lume, iar stilul de viață cozy și dragostea pentru confort sunt considerați principalii factori care contribuie la starea lor de bine. Poate că nu vom putea atinge prea curând nivelurile venitului pe cap de locuitor din Peninsula Scandinavă sau valorile civilizaţiei nordice, dar tot ne putem transforma casa într-un rai al designului interior nordic.

covor geometric

Sursa foto: Instagram

Astfel, cel mai influent trend în ceea ce privește covoarele nordice sunt imprimeurile geometrice. Inspirate din modelele de covoare la modă la mijlocul secolului trecut în Scandinavia și readuse în prezent, aceste piese de design interior conferă o patină de confort ambientului tău. Apelează la culori neutre, precum în imaginea de mai sus, care să se asorteze perfect cu camerele mobilate minimalist.

Un covor geometric ce pare a fi desenat de un copil este o altă modalitate de a arăta că apreciezi arta contemporană fără a te lua prea tare în serios. Iar piesa este perfectă pentru o cameră care vibrează de fericire.

covor scandinac

Sursa foto: Instagram

Firește, poți apela și la culori mai puternice, chiar vibrante, dar păstrează neapărat paleta încăperii în tonuri neutre, pentru a respecta minimalismul cu accente cozy care este preferat de scandinavi. Îți garantăm că nici iernile grele, nici verile fierbinți nu vor mai reprezenta o problemă.

covor geometric

Sursa foto: Instagram

Layeringul: covoare moderne suprapuse

Un alt trend care face ravagii în decorațiunile interioare moderne este layeringul. La ce se referă? La suprapunerea covoarelor, un alt artificiu care va conferi căldură interiorului tău. De asemenea, acest truc de design interior poate anima o cameră cu decor minimalist sau clasic.

Trebuie să ții însă cont de anumite criterii. Covorul așezat deasupra e musai să fie mai mic, ceea ce e logic, dar și cu un format diferit de cel de sub el. Mixurile de design vor face ca efectul final să fie și mai wow.

Firește, și culorile trebuie să fie diferite, dar abține-te de la modele mult prea încărcate. Deja faci o declarație de stil atunci când suprapui un covor modern peste celălalt.

covoare suprapuse

Sursa foto: Instagram

Tradițional: covoare moderne care respectă moștenirea culturală

Ne simțim tot mai apropiați de lucrurile vechi, de vintage, de acele timpuri mai ușoare. Societatea contemporană a presupus un avans tehnologic uluitor, care ne-a simplificat mult viața, dar în același timp ne-a supus unei presiuni greu de tolerat. Soluția pentru a te liniști este să investești în piese de design cu look tradițional, care să te ajute să te simți ca la tine acasă.

Una dintre piesele favorite ale momentului sunt covoarele Beni Ourain originare din Maroc. Statul arab este renumit pentru industria textilă, iar carpetele caracterizate prin designul sub formă de diamant, pe fond alb, au cucerit lumea decorațiunilor interioare. Cu influențe tribale tradiționale și dragoste pentru culori monocromatice, covoarele moderne Beni Ourain se regăsesc în numeroase interpretări și la producători din afara statului arab, dacă ți se pare că prețurile revendicate de artizanii marocani sunt prea ridicate.

covor marocan

Sursa foto: Instagram

Noul animal print: covoarele moderne „piele de vacă”

Animal printul nu a făcut ravagii doar în modă în ultimii ani. El este la fel de hot și atunci când vine vorba despre designul interior! Renunță însă la piele de șarpe sau de tigru, deoarece sunt opțiuni mult prea ostentative pentru simplitatea spre care ne place să ne îndreptăm acum.

Ce să alegi în schimb? Covoare moderne cu imprimeu tip „piele de vacă”. Firește, este vorba despre opțiuni ecologice (nu o să îți spunem niciodată să întinzi pielea drăgălașului animal la tine în living), care arată însă atât de autentic. Truc hot de la decoratorii de geniu? Așază acest covor modern în baie și ai obținut un interior demn de revistă!

covor in baue

Sursa foto: Instagram

Chevron: covoare moderne cu textură

Încheiem lista trendurilor pentru 2019 în ceea ce privește covoarele moderne cu un print unic: chevron. Tot de inspirație geometrică, este o metodă ideală de a conferi textură interiorului tău fără a exagera. Aceste piese pot fi manevrate fără să ai cunoștințe de designer interior. Tot ce îți trebuie e un pic de simț artistic, deoarece sunt incredibil de versatile.

Un alt atu al covoarelor moderne cu imprimeu chevron este că se pretează de minune dacă ai hotărât să ai un interior eclectic, cu mai multe imprimeuri. Ascultător, chevronul reliefează și texturile florale, dar și imprimeurile cu dungi sau chiar tropicale. Limita se află numai în imaginația ta!

covor chevron

Sursa foto: Instagram

Acestea sunt principalele trenduri în ceea ce privește covoarele moderne la modă în acest an! Inspiră-te din designul geometric tipic scandinav, adoptă modele tradiționale sau animal print ori adaugă textură camerei tale cu printuri chevron!

Surse foto: iStock

Articolul urmator
Gura Leului: plantare și îngrijire
Gura Leului: plantare și îngrijire
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari
Incepe quiz
Cel mai greu test! Nimeni nu raspunde corect la toate cele 10 intrebari

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.