Copacul pe care niciun român nu trebuie să-l planteze în curte pentru că atrage ghinionul asupra gospodăriei

Copacul pe care niciun român nu trebuie să-l planteze în curte pentru că atrage ghinionul asupra gospodăriei

Lorena Pintilie

Acum că primăvara și-a intrat în rol, iar soarele și-a făcut apariția, este momentul ideal pentru a grădinări. Nimic nu este mai frumos decât să simți pământul umed printre degete și razele soarelui care te mângâie pe față, iar această perioadă a primăverii aduce prilejul perfect pentru a te bucura de toate acestea. Știi la ce ne referim? Exact, la grădinărit!

Dar ca și în orice alt domeniu, când vine vorba de grădinărit trebuie să fii atent/ă la o mulțime de detalii. Pasionații domeniului știu cât de importantă este alegerea plantelor și a pomilor pe care vrei să îi plantezi în grădină. Știai totuși că există o mulțime de plante, pomi și arbuști care te pot feri de ghinion atunci când se află în jurul casei tale? Ei bine, așa cum există plante aducătoare de noroc, sunt și unele pe care ar fi bine să le eviți, căci aduc ghinion în gospodărie. Iată care sunt pomii pe care să nu îi plantezi în curtea casei tale!

Copacul care aduce ghinion

Pe cât de frecvent, pe atât de ghinionist, nucul este unul dintre copacii pe care nu ar trebui să-i plantezi niciodată în curtea casei, potrivit superstițioșilor. Deși aduce o binecuvântare prin umbra sa pe timpul verii și cu roadele sale delicioase care apar toamna, nucul este considerat ghinionist de iubitorii de plante. Chiar dacă prezintă numeroase avantaje, acest copac este înconjurat de foarte multe mituri si superstiții care îl pun într-o lumină proastă.

Plante de gradina

„Blestemul” nucului

Potrivit tradiției populare și a superstițiilor din zonele rurale ale României, nucul trebuie plantat în curtea unui gospodar doar atunci când acesta vrea să marcheze un eveniment foarte important al vieții lui, precum nașterea copilului său, sau căsătoria. Însă, atunci când copacul va ajunge de grosimea gâtului celui care l-a plantat, gospodarul va muri.

De asemenea, se mai spune că cei care au un nuc în apropierea casei și își petrec prea mult timp la umbra acestuia se vor îmbolnăvi des și vor muri mai repede. De sărbătoarea Rusaliilor, femeile de la țară duc la biserică frunze de nuc apoi le pun la streașina casei lor pentru ca nucul să le ferească familia și casa de ghinioane și năpaste. În caz contrar, nucul se va răzbuna pe cei care l-au plantat și va aduce nemulțumire și griji în sânul familiei acestora.

Adevăratul pericol

Desigur, acestea sunt doar superstiții, nu a fost demonstrat nimic științific. Însă cu toate acestea, există totuși un pericol real pentru sănătate, iar acela are legătură cu depozitarea nucilor. Fructele copacului pot fi infestate cu aflatoxină, un mucegai care poate duce inclusiv la dezvoltarea unor forme de cancer.

Acum că știi această informație, poate te gândești că ar trebui să tai nucul acela din spatele grădinii, dar fii cu băgare de seamă să nu te trezești cu o amendă în poștă, în cazul în care îl vei tăia. Nucul este o specie protejată prin lege, iar amenzile pentru încălcarea ei ajung și la 10.000 de lei.

Trebuie sa ai lavanda in gradina sau in casa! Descopera-i extraordinarele beneficii!

Salcia, un alt copac pe care ar trebui să îl eviți

Salcia este un pom pe care specialiștii recomandă să nu îl plantăm în curtea casei noastre. Acest copac prezintă câteva dezavantaje. În tulpina lui adună apă și prin urmare devine greu. Astfel, la o furtună mai puternică există riscul să se rupă. În plus, salcia prezintă un risc mai mare de a fi fulgerat decât alți pomi, iar toamna îți va da mari bătăi de cap din cauza numeroaselor frunze care îți vor acoperi grădina.

Alți copaci pe care să nu îi plantezi în curtea ta

Plopul

Plopul este înalt și impunător, dar nu are ce căuta în grădina ta. Rădăcina acestuia este una foarte moale, iar la o ploaie mai puternică este posibil ca acest copac să cadă. Fiind destul de înalt, acesta poate aduce daune semnificative casei tale.

Dudul

Acesta face acele fructe dulci și aromate, motiv pentru care multe persoane își doresc să îl aibă în grădină. Pe lângă fructe, acest copac produce cantități foarte mari de polen și se poate transforma într-un adevărat pericol pentru cei care suferă din cauza alergiilor.

Arţarul norvegian

Arţarul norvegian se poate transforma într-un adevărat spectacol odată cu venirea toamnei, căpătând culori dintre cele mai intense. Chiar dacă îți înfrumusețează grădina, acesta va împiedica alte plante să se dezvolte și asta pentru că rădăcinile lui vor lua din sol aproape toate substanțele nutritive.

Chiparosul

Chiparosul este un arbore care dă un aer special grădinii tale, însă el este foarte fragil. În situațiile în care vremea este capricioasă, probabilitatea ca acesta să iasă din pământ este foarte mare, lucru care îți poate distruge locuința.

Așadar, ai aflat care este lista copacilor pe care nu trebuie să-i plantezi în grădină, oricât de interesanți sau folositori ți s-ar părea! 

Surse foto: Unsplash

Surse articol: Ego, Avantaje

Articolul urmator
Cele mai frumoase flori albastre de grădină
Cele mai frumoase flori albastre de grădină
Ce trasatura fizica te atrage in primul rand la un barbat?
Incepe quiz
Ce trasatura fizica te atrage in primul rand la un barbat?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.