Cum sa racesti casa daca nu ai aer conditionat

Cum sa racesti casa daca nu ai aer conditionat

Adelina Ion

Iubim vara, pentru ca majoritatea dintre noi o asociaza cu ideea de concedii, soare, mare, plaja, relaxare. Totusi, vremea torida specifica sezonului estival are si o serie de dezavantaje. Unul dintre acestea este atmosfera sufocanta care se creeaza in locuintele nedotate cu aparate de aer conditionat si care ne intampina cand ne intoarcem acasa, dupa o zi de munca. Daca nu ti-ai achizitionat inca un aparat de aer conditionat, ai posibilitatea sa racesti casa urmand sfaturile pe care ti le vom da in continuare.

Descopera, in cele ce urmeaza, cum sa racesti casa respectand una sau mai multe din cele 10 recomandari pe care ti le vom face!

Cum sa racesti casa cu cateva gesturi simple

Iata cateva sfaturi simple care te vor ajuta sa mentii o temperatura suportabila in interiorul casei pe tot parcursul verii:

1. Ca sa racesti casa, tine storurile sau draperiile trase in timpul zilei, altminteri arsita soarelui va patrunde prin ferestre, creand un efect de sera extrem de neplacut in interiorul locuintei.

2. Achizitioneaza-ti folii reflectorizante pentru ferestre, care, oglindind razele solare, vor tine caldura la distanta de locuinta ta.

3. Izoleaza-ti ferestrele si usile care dau catre balcon cu benzi speciale sau cu bureti adezivi. Ambele variante sunt ieftine, astfel incat iti poti procura mai multe role de benzi sau bureti, intrucat va trebui sa repeti operatiunea in fiecare dimineata. Ca sa racesti casa, dar sa o si aerisesti in acelasi timp, tine ferestrele deschise in timpul noptii si sigileaza-le cand te trezesti.

 

4. Foloseste cat mai putin posibil sursele de iluminat incandescente! Acestea genereaza mai multa caldura decat corpurile de iluminat cu leduri, spre exemplu.

5. Limiteaza pe cat posibil folosirea aragazului si cuptorului! Ambele vor creste inutil temperatura in interiorul locuintei. Opteaza pentru mancaruri de vara usoare precum salate de legume sau de fructe ori pentru alimente ce pot fi preparate pe gratarul din curte.

6. Ca sa racesti casa, planteaza un copac! Din pacate, aceasta solutie nu este realizabila de la o zi la alta, insa, daca il plantezi acum, vara urmatoare te vei bucura de umbra pe care acesta o va face si care va aduce un plus de protectie locuintei tale in fata razelor soarelui. 

Poti sa racesti casa sau poti sa mentii scazuta temperatura corporala

Ei bine, poti sa te bucuri de temperaturi suportabile pe parcursul verii daca dai ceva mai multa atentie nevoilor organismului. Poti sa racesti casa in cele sase moduri despre care ti-am vorbit pana acum sau poti sa optezi doar pentru mentinerea unei temperaturi corporale scazute ori ambele. 

7. Consuma bauturi reci! Rolul lor este de a racori organismul de la interior, diminuand considerabil impactul caldurii asupra acestuia.

8. Imbraca-te corespunzator! Purtand haine ceva mai largi decat in mod obisnuit, caldura soarelui va avea un drum mai lung de strabatut pana sa vina in contact cu pielea.

9. Racoreste-te cu un prosop umed! Un prosop inmuiat in apa rece, cu care sa iti stergi gatul, incheieturile si fruntea de cateva ori pe zi, va tine caldura la distanta.

10. Opteaza pentru perna umpluta cu hrisca! Aceasta este o inventie a japonezilor si asigura un somn odihnitor, intrucat boabele de hrisca se reasaza in functie de pozitia in care dormi. Aceste perne sunt hipoalergenice si nu mentin caldura ca pernele obisnuite.

Tu ai aer conditionat sau esti nevoita sa iti racesti casa? Cunosti si alte metode pentru mentinerea temperaturilor scazute in interiorul locuintei?

Articolul urmator
Îngălbenirea frunzelor: cauze și remedii
Îngălbenirea frunzelor: cauze și remedii
Ce fel de casa ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de casa ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.9 (15)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.