De ce să pui hârtie igienică în frigider. Trucul pe care trebuie să-l știe orice român

De ce să pui hârtie igienică în frigider. Trucul pe care trebuie să-l știe orice român

Ramona Jurubita

Te-ai întrebat vreodată ce beneficii îți aduce hârtia igienică, pe lângă întrebuințarea clasică? Poate ai încercat să te gândești la ce o mai poți folosi, dar mai mult ca sigur nu ți-a trecut prin minte să o pui în frigider. Da, chiar asta am vrut să spun! Nu este nicio greșeală de scriere și nicio eroare cauzată de lipsa de atenție. Hârtia igienică poate face minuni când este pusă în frigider.

Din rândurile de mai jos vei afla beneficiile neașteptate pe care ți le poate oferi un produs pe care îl considerai banal sau neînsemnat. Este vorba de un truc simplu, care ar putea să îi ajute pe mulți să scape de anumite probleme din bucătărie.

Hârtie igienică pusă în frigider pe unul dintre rafturile cu alimente

Sursa foto: arhiva personala

Iată de ce ar trebui să pui hârtie igienică în frigider:

1. Te scapă de mirosurile neplăcute

De câte ori ai aruncat alimente bune care au prin miros urât din cauza altor mâncăruri alterate sau prea aromate? De acum încolo nu trebuie să mai recurgi la acest gest și nici nu trebuie să îți irosești bicarbonatul de sodiu destinat pentru prăjituri. Hârtia igienică are o putere de absorbție la fel de mare ca a hidrogenocarbonatului de sodiu și va reduce considerabil mirosurile neplăcute din frigider.

Îți vine să crezi că un singur sul poate lupta cu aromele emanate de pește, ceapă, usturoi sau alte mâncăruri gătite? Acest truc nu compensează însă lipsa foliei alimentare, așa că trebuie să înfășori toate recipientele în folie, chiar dacă pui hârtie igienică pe unul dintre rafturi.

Dacă îmbini cele două metode de combatere a mirosurilor (hârtia igienică și folia alimentară/capacul deasupra recipientelor), vei respira aer proaspăt și curat chiar și atunci când vei deschide ușa frigiderului. Nicio aromă puternică nu îți va „muta nasul” și nu te va da afară din bucătărie.

2. Previne formarea gheții pe pereții interiori ai frigiderului și reduce consumul de energie

Gheața ar trebui să rămână în congelator, asta știm deja. Dar ce ne facem când aburii din frigider îngheață și ei? Se ajunge la această situație din cauza deschiderii frecvente a ușii sau din cauza depozitării mâncărurilor calde și fierbinți. Motorul frigiderului va lucra în continuu, fără să mai declanșeze, încercând să combată temperaturile ridicate din interior și va îngheța vaporii care se formează. Hârtia igienică poate absorbi umiditatea și o poate reține, împiedicând formarea gheții pe rafturi sau pe oricare dintre pereți.

În plus, dacă va fi stopată funcționarea fără oprire, consumul de energie va fi mai mic, iar facturile la curent vor fi semnificativ reduse.

Din când în când, este necesar să verifici nivelul de umiditate a sulului și, dacă realizezi că este plin cu apă, este cazul să îl schimbi. Frecvența înlocuirii depinde foarte mult de alimentele pe care le depozitezi și de cât de des mai arunci o privire la ce ai pus la rece, gândindu-te ce să mai mănânci.

SFAT: Ai grijă să nu alegi hârtie igienică parfumată pentru că poate intra în contact cu unele produse neambalate (fructe, legume) și mirosul se poate impregna pe ele. Un bun înlocuitor al hârtiei igienice este ziarul, fiindcă foile sale au aceleași proprietăți și rețin atât umiditatea, cât și mirosurile.

Ai avea curaj să încerci un astfel de truc? Dacă ți se pare că un produs de igienă personală nu are ce căuta în bucătărie, îl poți înlocui oricând, pentru că există o grămadă de alternative, printre care se numără și cafeaua sau coaja de portocală. Totuși, acestea își vor face treaba doar pe jumătate, fiindcă estompează mirosul înțepător, acoperindu-l cu aromele lor plăcute, dar nu pot regla nivelul de umiditate. Decizia îți aparține, dar nu ai nimic de pierdut dacă faci măcar un mic experiment.

Află cum scapi, repede și simplu și natural, de musculițele de oțet din casă

Surse articol: InfMissnewsHomeguru

Articolul urmator
De ce sa speli, de acum înainte, căpșunele în apă cu sare
De ce sa speli, de acum înainte, căpșunele în apă cu sare
Stii sa pui barbatii pe jar?
Incepe quiz
Stii sa pui barbatii pe jar?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.4 (12)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.