De ce să nu mai folosești hârtie igienică de acum înainte

De ce să nu mai folosești hârtie igienică de acum înainte
Ramona Jurubita
Vineri, 21.01.2022

Cu siguranță, hârtia igienică este nelipsită din baia ta și ai grijă să alimentezi constant stocul ca să nu rămâi fără. Ei bine, s-ar putea să îți schimbi părerea despre utilitatea acestui produs și să îl ștergi imediat din lista de cumpărături, după ce vei afla cât de periculos este pentru sănătatea ta!

Dacă ai alergii sau sensibilități la anumite substanțe, citește cu mare atenție etichetele de pe ambalajul hârtiei igienice! O să ai o surpriză când o să vezi ce substanțe chimice sunt folosite pentru procesarea ei.

Femeie în hanorac roz, care ține în brațe multe suluri de hârtie igienică

Sursa foto: Pexels

Iată de ce folosirea hârtiei igienice s-ar putea să nu fie cea mai bună alegere pentru sănătatea ta:

  1. Poate produce iritații
    Deși pare sigur de utilizat pentru că este un produs de igienă, această hârtie poate conține o substanță chimică periculoasă, care este adesea folosită pentru a o face mai rezistentă și mai moale. Ea se numește formaldehidă și poate provoca iritații la nivelul zonelor intime sau chiar la nivelul ochilor, atunci când folosești hârtia igienică și pentru a-ți curăța fața. Partea cea mai rea este că unele companii nu adaugă toate ingredientele pe etichetele produselor, tocmai pentru că sunt conștiente că pot fi scoase de pe piață. Sesizează Protecția Consumatorului de câte ori observi nereguli la ceva ce ai cumpărat.
  2. Poate declanșa alergii
    O simplă iritație trece rapid, dar ce te faci dacă ajungi să ai o alergie care poate fi tratată doar pe bază de medicamente? Hârtia igienică parfumată cu siguranță reprezintă un plus pentru baia ta, conferindu-i prospețime, dar aceste parfumuri atractive pot produce alergii. Producătorii folosesc arome artificiale care sunt periculoase pentru piele, având în vedere că pot pot perturba pH-ul și chiar pot cauza infecții. Ai grijă și la șervețelele umede pentru igienă intimă fiindcă și ele pot conține parfum și alte substanțe periculoase pe bază de alcool.
  3. Poate crea probleme la nivelul sistemului reproducător
    Poate te gândești că hârtia igienică reciclată este o alegere mai puțin periculoasă pentru mediu, dar nu este și pentru sănătatea ta. Deseori, ea conține un perturbator endocrin puternic numit bisfenol A sau BPA, care poate determina dereglări ale producerii de hormoni estrogeni în organismul uman. Asta înseamnă risc crescut de cancer de sân și de prostată, diabet de tip 2, obezitate și chiar pubertate precoce la fete. De asemenea, poate provoca și disfuncționalități ale sistemului reproducător.
  4. Nu curăță așa de bine cum crezi
    Deși îți dă senzația de piele uscată și curată, adevărul este cu totul altul. Hârtia igienică împrăștie microbii în jurul zonelor intime și îi poate face să ajungă chiar la nivelul mâinilor. Răspândirea bacteriilor poate fi evitată prin folosirea unui bideu pentru că apa este mult mai blândă cu pielea ta și nu îți poate face niciun rău.

Te-ai gândit vreodată să folosești alternative la hârtia igienică? Bideul și dușul sunt cele mai sigure metode de curățare a zonelor intime. Evident că nu întodeauna este posibil să apelezi la ele pentru că nu toate băile au un bideu și nici nu poți face duș de fiecare dată după ce mergi la toaletă, dar poți încerca să reduci utilizarea acestui produs măcar atunci când ești acasă.

Citește și: Obiceiurile nocive de care nu ești conștientă și care îți strică pielea iremediabil

Surse articol: BrightsideRomedicNYtimes

Sursa foto principală: Pexels

Vezi si
Cartofi mov: beneficii și idei de consum
Cartofi mov: beneficii și idei de consum
Raluca Margean | Vineri, 21.01.2022
Tălpi galbene: cauze și tratament
Tălpi galbene: cauze și tratament
Raluca Margean | Vineri, 21.01.2022
Articolul urmator »
Ghid complet de administrare a suplimentelor de fier
Ghid complet de administrare a suplimentelor de fier
Raluca Margean | Vineri, 30.08.2024
Incepe quiz
Ce culoare de ojă ar trebui să folosești?
Ce culoare de ojă ar trebui să folosești?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

0 (0)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Rubarba: beneficii și mod de consum
Raluca Margean | Luni, 26.08.2024
Ulei de batană: beneficii și mod de utilizare
Raluca Margean | Duminică, 29.12.2024

Ne găsești pe