Rețete delicioase
Înapoi la

32 de gustări de seară delicioase și ușoare

32 de gustări de seară delicioase și ușoare

Redactor Raluca Margean

Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
1-2 porții
4-6 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Rețete la tigaie
Fără coacere
Calorii:
400
32 de gustări de seară delicioase și ușoare

Caracteristici

Dacă ești în căutare de idei de gustări de seară, atât pentru tine, cât și pentru copiii tăi, ai ajuns exact unde trebuie. Îți oferim în acest articol câteva rețete delicioase de care te poți bucura împreună cu întreaga ta familie. Nu trebuie să-ți mai faci griji ce să gătești în fiecare seară, pentru că aici vei găsi tot ce ai nevoie, atât rețete simple, cât și exotice din bucătăria internațională, care se potrivesc oricăror gusturi. Iată, așadar cele 32 de gustări care îți vor lăsa gura apă!

1. Idei pentru gustarea de seară: Pachețele de primăvară chinezești cu legume 

Foarte simplu de făcut, aceste pachețele reprezintă gustarea ideală pentru seară. Prima dată ai nevoi să faci aluatul în care vei introduce umplutura de legume. Acesta se prepară astfel:

Ingrediente pentru aluat:

  • 200 g de făină albă
  • 3 linguri de amidon de porumb (opțional)
  • 300 ml de apă
  • 1/2 de linguriță de sare

Mod de preparare aluat: Se amestecă bine ingredientele, adăugându-se 300 ml de apă, până se obține o pastă omogenă și foarte lichidă. Se unge o tigaie cu foarte puțin ulei (doar cât să fie puțin uleioasă, să nu se prindă aluatul) și se dă focul încet. Adaugă 2-3 lingurițe din aluatul pregătit în tigaie și lasă-l câteva secunde, atât cât să-l poți lua din tigaie cu spatula. Îl poți întoarce pe partea cealaltă (nu este obligatoriu) ca să-l mai lași câteva secunde, apoi este gata. 

Ingrediente pentru pasta care se pune pe aluat:

  • 6 lingurițe de făină albă
  • 4-5 linguri de apă 

Ingrediente pentru umplutură:

  • legume la alegere (morcovi, varză albă, fasole verde, ardei gras), tăiate felii foarte subțiri
  • 1 ceapă verde sau albă, tăiată mărunt
  • 75 g de tăiței foarte subțiri (noodles)
  • țelină tocată foarte fin
  • sare și piper după gust
  • 2 lingurițe de ulei
  • 1 linguriță de sos de soia

Mod de preparare: Călește ceapa verde într-o tigaie, cu puțin ulei. Adaugă pe rând legumele și lasă-le să le călească. Pune sare și piper după gust, adaugă sosul de soia și tăițeii care au fost fierți și strecurați înainte. Când legumele sunt călite, pune-le în aluatul pregătit dinainte și fă pachețelele. Aluatul se va rula, și se va lipi cu pasta pentru umplutură. Odată rulate, pachețele se frig în tigaie.

2. Conopidă prăjită

Pregătite după o rețetă manciuriană, această conopidă va fi delicioasă, crocantă și, dacă vrei, puțin picantă.

gustări de seară-conopidă prăjită

Ingrediente:

  • buchețele de conopidă
  • 1 cană de făină albă
  • 4 linguri de amidon
  • ¼ linguriță de piper negru
  • 1 linguriță sos de soia
  • sare și praf de ardei iute, după gust
  • 1 cană de apă
  • 3 lingurițe de usturoi tocat fin
  • 1 linguriță de ardei iute tocat foarte fin
  • 1 ceapă mică tocată fin
  • 1/2 cană de ardei gras tăiat fin
  • 1/2 de țelină tocată foarte fin
  • 1 linguriță de sos de soia
  • 1 linguriță de sos de roșii
  • sare și piper negru după gust

Mod de preparare:

  1. Taie buchețelele (florile) de conopidă și fierbe-le în apă cu sare timp de 15-20 de minute. Strecoară-le și pune-le deoparte, până pregătești umplutura/ pasta în care le vei înmuia înainte de a le prăji în tigaie. Aceasta se obține amestecând făina, amidonul, condimentele și apa.
  2. Înmoaie florile de conopidă în pastă, apoi prăjește-le în ulei foarte încins, până ce se rumenesc bine, apoi pune-le deoparte.
  3. După ce le-ai prăjit, călește în același ulei ceapa tocată fin, împreună cu ardeiul verde, usturoiul, țelina și ardeiul iute. Când sunt aproape gata, adaugă sosul de soia, sosul de roșii și piperul negru.
  4. Adaugă în tigaie conopida prăjită și amestecă bine împreună cu 1 linguriță oțet de orez sau ½ linguriță oțet alb sau oțet de cidru de mere.  

3. Chifteluțe din brânză și cartofi

Gata în 5 minute, aceste chifteluțe sunt perfecte pentru o gustare de seară.

Ingrediente pentru chifteluțe:  

  • cartofi rași
  • 1/2 linguriță de sare
  • 1/2 de linguriță de sare chinezească
  • 2 linguri de făină de porumb
  • 2 linguri de făină albă
  • 1/2 de linguriță de pudră de oregano
  • 1 linguriță de praf de paprika
  • 2 linguri de pesmet
  • frunze de coriandru
  • 1 cană de brânză cheddar 

Extra:

  • 2 linguri de făină
  • 3 linguri de apă
  • pesmet
  • bucățele mici de cașcaval

Mod de preparare: Se amestecă ingredientele și se formează mici chifteluțe, adăugându-se o bucățică mică de cașcaval în interior. Se înmoaie chiftelele într-o pastă obținută din făină și apă, apoi în pesmet și iar în făina cu apă. Se pun apoi chifteluțele în tigaie și se prăjesc bine. Se servesc când s-au mai răcit, cu sos sau ketchup.

4. Gustare de seară rapidă: Sandwich Mumbai

Dacă te-ai săturat de sandwich-urile obișnuite, iată o rețetă indiană specială pe care vei dori s-o încerci în fiecare seară.

Ingrediente pentru sosul chutna verde:

  • 1 cană mică de de coriandru tăiat mărunt
  • 1/4 de cană de spanac 
  • 1 1/2 lingură de ardei iute tăiat mărunt
  • 1 1/2 felie de pâine albă
  • 1/2 de lingură de suc de lămâie
  • sare după gust
  • 2 linguri de apă 

Mod de preparare: Se amestecă foarte bine ingredientele până se formează o pastă verde omogenă.

Ingrediente pentru praful Masala:

  • 2 linguri de semințe de chimen
  • 1 linguriță de cuișoare
  • 2 lingurițe de scorțișoară
  • 1/2 lingură de piper negru
  • 4 lingurițe de chimen dulce
  • 1 steluță de anason
  • sare 
  • 4 lingurițe de pudră de mango

Mod de preparare: Încălzește o tigaie și adaugă ingredientele, amestecând timp de 2-3 minute. Lasă-le apoi să se răcească și, când sunt gata, mărunțește-le într-un blender până se obține o pudră. Sarea și pudra de mango se adaugă după ce ingredientele au fost transformate în pudră.  

Ingrediente pentru sandwich:

  • 2 felii de pâine albă (toast)
  • unt pentru ungerea feliilor de pâine
  • felii de castravete
  • felii de cartofi fierți
  • felii de roșii
  • felii de sfeclă roșie fiartă
  • felii de ceapă roșie

Mod de preparare: Taie coaja feliilor de pâine și unge-le pe fiecare cu puțin unt și cu sosul chutna verde preparat. Pe una dintre feliile de pâine, adaugă castraveții, cartofii și presară puțin din praful Masala pregătit. Continuă să adaugi felii de roșii, sfeclă și ceapă roșie și presară din nou praf Masala. Acoperă cu cealaltă felie de pâine, taie în bucăți mai mici și servește-le ca o gustare de seară.

5. Macaroane cu brânză

Macaroanele sunt întotdeauna o idee minunată, iată o rețetă mai specială pe care trebuie nepărat s-o încerci:

gustări de seară-macaroane cu branza la cuptor

Ingrediente pentru sosul de brânză:

  • 3 linguri unt
  • 2 linguri făină 
  • 2 căni (500 ml) de lapte rece 
  • ½ linguriță piper negru zdrobit
  • 1 - 2 vârf de nucșoară sau pulbere de nucșoară
  • 150 de grame de brânză rasă mărunțită, mozzarella și gouda sau orice brânză
  • sare după gust
  • 1 linguriță de unt topit
  • ⅓ pahar pesmet

Ingrediente pentru topping:

  • piper negru după gust
  • 2 - 3 linguri de brânză mărunțită

Mod de preparare:

  1. În timp ce se fierb macaroanele în apă cu sare, pregătește sosul de brânză, topind într-o tigaie untul și amestecându-l după aceea cu pesmetul. Pune amestecul deoparte și încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
  2. Topește 3 lingurițe de unt într-o tigaie, la foc mic, apoi adaugă 2 lingurițe de făină. Amestecă rapid făina imediat ce o adaugi astfel încât să nu se formeze cocoloașe. Gătește făina până ce prinde o culoare aurie palidă. Atenție, nu trebuie să fie foarte rumenită.
  3. Menține focul mic și toarnă încet laptele rece. Cu o mână torni laptele și cu cealaltă amesteci. Amestecă în continuu, până ce sosul se îngroașă bine, apoi oprește focul. Așteaptă un minut și apoi adaugă 150 de g de brânză mărunțită (amestec de brânză cheddar, gouda și mozzarella), amestecând tot timpul, până ce brânza se topește de tot.
  4. Adaugă piper negru după gust, un vârf sau două de pudră de nucșoară și sare. Pune pastele fierte și răcite și amestecă tot conținutul.
  5. Unge o tavă cu puțin unt și adaugă pastele la cuptor, după ce ai adăugat toppingul de brânză, pesmetul cu unt și puțin piper. Lasă timp de 15-20 de minute la cuptor, până se rumenesc, apoi servește-le calde.

6. Chifteluțe din sfeclă roșie

Aceasta este o gustare mai puțin obișnuită, dar deosebit de gustoasă.

Ingrediente pentru chifteluțe:

  • 250 grame sfeclă roșie
  • 1/2 de ceapă roși tăiată fin
  • 3 cartofi de dimensiuni medii fierți și mărunțiți
  • ¼ linguriță pulbere de turmeric
  • ½ linguriță de pudră de chili roșu
  • 1 linguriță pulbere de fenicul
  • ½ linguriță de pudră masala
  • 1 linguriță pulbere de coriandru (coriandru măcinat)
  • 1 linguriță busuioc uscat
  • pesmet
  • 1 linguriță pulbere de mango uscată (pudră de amchur)

Ingrediente pentru topping:

  • 2 lingurițe de făină
  • sare, piper după gust
  • 1 linguriță de busuioc
  • 4-5 linguri de apă

Mod de preparare:

  1. Amestecă ingredientele și formează chifteluțele.
  2. Înmoaie-le în topping, dă-le apoi prin pesmet și introdu un acaju înăuntru (opțional). Unge-le cu puțin ulei și prăjește-le câteva minute într-o tigaie.

7. Chifteluțe cu cartofi și porumb dulce

O rețetă ușoară care va deveni preferata familiei tale:

Ingrediente pentru umplutură:

  • 1 conservă de porumb dulce
  • 1 linguriță de ghimbir
  • 4 lingurițe de frunze de coriandru tocate fin
  • 1/4 de linguriță de paprika
  • 1/2 de linguriță praf Masala
  • sare după gust
  • 1 linguriță de suc de lămâie

Ingrediente pentru chifteluțele de cartofi:

  • 3 cartofi medii fierți și mărunțiti
  • 1/4 linguriță de paprika
  • 1/4 linguriță de pudră de coriandru
  • 1/4 de linguriță praf de semințe de chimen
  • sare după gust
  • 2 linguri de făină

Mod de preparare: 

  1. Amestecă ingredientele pentru umplutură și pune apoi conținutul deoparte.
  2. Formează chifteluțe, amestecând ingredientele, apoi aplatizează-le și adaugă umplutura.
  3. Amestecă umplutura cu chifteluțele și adaugă conținutul într-o tigaie încinsă, ca să se prăjească.
  4. Servește-le calde, cu puțin ketchup (opțional).

8. Cartofi cu sos, prăjiți în ulei

Dacă îți plac cartofii, probabil i-ai gătit în multe feluri posibile. Iată încă o rețetă delicioasă, perfectă pentru gustările de seară.

gustări de seară -cartofi cu sos

Ingrediente:

  • 4 - 5 cartofi medii
  • 3 linguri făină albă
  • 3 linguri făină de porumb
  • 7 - 8 frunze de curry, tocate
  • 1 linguriță pulbere de chili roșu
  • ½ linguriță pulbere de coriandru
  • ½ linguriță pulbere de chimen (opțional)
  • ½ linguriță de piper negru
  • ½ linguriță pudră Masala
  • 2 - 3 linguriță pastă de usturoi 
  • 1 lingură suc de lămâie
  • puține frunze de coriandru sau mentă pentru garnitură
  • apă
  • sare după gust
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

  1. Fierbe cartofii întregi, apoi decojește-i și taie-i în cuburi mari.
  2. Amestecă restul ingredientelor până se formează o pastă omogenă și înmoaie-i în pasta respectivă.
  3. Prăjește cartofii în ulei până când devin aurii și crocanti.
  4. Presară frunzele de coriandru ca și garnitură și servește-i simpli sau cu puțin ketchup.

Gustare de seară pentru copii

9. Fursecuri gustoase

O rețetă rapidă pe care o pot face și copiii.

gustări de seară-fursecuri

Ingrediente:

  • 500 ml de făină albă
  • 1 linguriță semințe de chimen
  • 1 linguriță Ajwain (semințe de carom)
  • 2 linguri ulei 5,5 
  • 10-12 linguri de apă sau în funcție de cât este nevoie
  • sare

Mod de preparare:

  1. Amestecă făina, semințele de carom (ajwain), semințele de chimen și sarea într-un vas mare. Pune uleiul și freacă aluatul cu vârfurile degetelor, până obții o textură a aluatului ca firimiturile de pâine. Adaugă apă, frământă ferm aluatul și când este gata, acoperă-l timp de 30 de minute. Se frământă din nou și se împarte aluatul în 4 bile egale.
  2. Rotește fiecare bilă de aluat până obții o foaie subțire, apoi taie forme rotunde sau diferite din aluatul rulat. Îndepărtează aluatul în plus rulat și folosește-l pentru restul de fursecuri. Poți înțepa fursecurile cu furculița ca să iasă mai crocante.
  3. Pune fursecurile într-o tavă unsă ușor. Coace-le într-un cuptor preîncălzit la 180 de grade celsius timp de 20-25 de minute sau până devin aurii. Fii atentă la ele deoarece se coc foarte repede, mai ales dacă au fost rulate în foi foarte subțiri.

Citește și: Fursecuri chinezești cu migdale

10. Banane prăjite

Cine poate rezista acestor gustări de seară?

gustări de seară-banane prajite

Ingrediente:

  • 4 banane de dimensiuni medii
  • 3 - 4 căni de apă
  • sare după gust
  • piper negru 
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

  1. Decojește bananele și toarnă apă într-un bol mare.
  2. Feliază bananele direct în bolul cu ​​apă și încălzește separat ulei într-o tigaie wok. Scoate câteva felii de banană din vasul de apă și usucă-le cu prosoape de bucătărie curate sau șervețele.
  3. Când uleiul este gata încins, adaugă feliile de banane și prăjește-le la foc mediu, fără să supraaglomerezi. Amestecă cu o lingură astfel încât feliile să nu se lipească între ele. Prăjește-le până când feliile și-au schimbat culoarea și au devenit crocante.
  4. Scoate chipsurile de banane prăjite și scurge-le pe prosoape de hârtie. Când s-au răcit, pune-le imediat într-un borcan etanș sau într-un recipient și acoperă bine capacul. Introdu toate chipsurile de banană în interiorul borcanului pe măsură ce sunt gata, apoi presară sare și piper în borcan și agită-l. Acum poți servi chipsurile de banane oricând dorești.

11. Frigărui de ciuperci

Sățioase și savuroase, aceste frigărui sunt perfecte pentru o gustare de seară pentru copii. 

Ingrediente:

  • 200 - 250 grame ciuperci cu buton
  • ½ lingură pastă de usturoi sau aproximativ ½ cm de ghimbir + 3-4 usturoi zdrobit
  • ½ linguriță de semințe de carom
  • ¼ sau ½ linguriță pulbere de chili roșu
  • ¼ linguriță pudră masala
  • un vârf de pulbere de turmeric
  • 3 - 4 linguri besan (făină gram sau făină de năut)
  • 1 lingură ulei 
  • sare după gust
  • câteva frunze de coriandru tocat pentru garnisire
  • câteva picături de suc de lămâie
  • 1 ceapă de dimensiuni medii, feliată subțire cu puțină sare și suc de lămâie, servită ca garnisire

Mod de preparare:

  1. Spală bine ciupercile în apă, scurge-le și apoi usucă-le.
  2. Taie tulpinile și pune ciupercile într-un bol mare. Adaugă toate condimentele, semințele de carom, sarea și uleiul și amestecă bine, apoi lasă-le deoparte pentru a se marina, timp de 20-25 de minute. După aceea, adaugă făina și amestecă încă o dată foarte bine. În tot acest timp, preîncălzește cuptorul la 200 de grade Celsius.
  3. Bagă-le în cuptor și lasă-le timp de 25-30 de minute sau până când ciupercile sunt fierte, fragede și rumenite. Presară sau pulverizează puțin ulei pe ciuperci, sucul de lămâie și frunzele de coriandru.
  4. Servește ciupercile calde cu sos chutney verde sau pâine.

12. Cartofi prăjiți emoji

Amuzante și gustoase în același timp, aceste gustări de seară îi vor încânta pe toți copiii.

Ingrediente:

  • 4-5 cartofi medii fierți
  • 1/2 lingură de sare
  • 1 linguriță de piper
  • 1/4 linguriță paprika
  • 1/4 lingurițe de pudră de chimen
  • 2 lingurițe de amidon de porumb
  • 1/3 cană de pesmet

Mod de preparare:

  1. Fierbe cartofii întregi apoi decojește-i și mărunțește-i. 
  2. Adaugă sarea, piperul, paprika, chimenul, amidonul și pesmetul și amestecă bine până se formează un aluat care nu se lipește. Ia bucata de aluat, turtește-o până se face o felie mai groasă, apoi adaugă pe deasupra o lingură de ulei și începe să faci formele rotunzi, mari. Fă ochi și gură pentru emoji, așa cum vrei tu, apoi prăjește-le în tigaie.
  3. Servește-le cu ketchup sau ce sos vrei tu.

13. Brioșe-omletă

Aceste brioșe se pot servi atât la mic dejun, cât și ca o gustare de seară. 

Ingrediente:

  • 6 ouă medii
  • sare și piper după gust
  • 4 lingurițe de lapte sau smântână
  • 1 bucățică mică de unt
  • 2 linguri de ceapă albă tocată fin
  • 2 linguri de morcovi mărunțiți
  • 1 linguri de roșii tocate
  • câte 2 lingurițe de ardei gras verde, roșu și galben
  • 3 lingurițe de crenvurști fierți, tăiați bucățele mici sau șuncă
  • 1/4 cană de cașcaval ras

Mod de preparare:

  1. Bate ouăle întregi într-un bol, alături de 1/4 linguriță de sare și piper, apoi adaugă laptele. 
  2. Topește untul într-o tigaie și călește împreună ceapa, morcovii, roșiile, ardeiul, crenvurștiul, punând sare și piper după gust. Amestecă bine și lasă-le să se înmoaie. 
  3. Când sunt gata (nu trebuie să fie prea gătite), pune-le într-un bol și adaugă 1/4 cană de cașcaval ras și ouăle bătute. Amestecă bine.
  4. Adaugă amestecul într-o tavă specială de brioșe, unsă cu puțin ulei și mai rade deasupra puțin cașcaval.
  5. Introdu tava la cuptorul încălzit la 180 de grade Celsius și lasă-le timp de 15-20 de minute, până devin aurii. Pune-le pe farfurie și servește-le cu puțină ceapă verde deasupra. 

14. Chifteluțe de varză

Dacă te-ai săturat de carne, dar copiilor le plac chifteluțele, poți încerca să le faci chifteluțe de varză, sunt absolut delicioase.

Ingrediente:

  • 1/4 de varză albă tăiată foarte subțire (ca pentru salată)
  • 1 ceapă mică roșie mărunțită
  • 1/4 cană de frunze de coriandru mărunțite bine
  • 1/2 cană de făină de năut
  • sare după gust
  • 1/2 linguri de pudră de chilli
  • 1/4 lingurițe de praf de usturoi
  • 1/4 lingurițe de ghimbir
  • 1 linguriță de pudră Masala
  • 1 linguriță de ardei iute verde (opțional)

Mod de preparare: 

  1. Taie varza felii subțiri și spal-o bine în apă rece, apoi pune-o într-un bol de sticlă și adaugă restul de ingrediente și condimente. Amestecă bine până se omogenizează, iar din amestecul respectiv, formează chifteluțele, pe care le prăjești în tigaie.
  2. Lasă-le la prăjit până devin aurii, apoi scoate-le pe un șervețel de hârtie ca să absoarbă uleiul.

15. Sandwich crocant cu roșii

Această gustare de seară reprezintă varianta indiană a bruschetelor.

Ingrediente:

  • 2 roșii medii tocate fin
  • 1 ceapă roșie tocată fin
  • 2 ardei iute mărunțit foarte bine
  • 1 linguriță de frunze de coriandru mărunțite 
  • 1 linguriță de sare 
  • 1/2 linguriță de pudră de chilli
  • 4 felii de pâine toast

Mod de preparare:

  1. Se amestecă foarte bine legumele cu condimentele și se introduc ca umplutură între 2 felii de pâine, astfel încât să se formeze sandwich-ul.
  2. Se topește un pic de unt ghee în tigaie și se așează sandwich-ul pentru prăjire. Se adaugă un pic de unt pe cele două felii de pâine. Se prăjesc pe fiecare parte timp de aproximativ 1 minut.  

16. Sandwich cu porumb și spanac

Acesta este un sandwich sănătos și gustos pe care să-l savureze copiii seara.

Ingrediente:

  • 40 g de unt
  • 1 linguriță de usturoi tocat fin
  • 200 g de porumb dulce
  • 400 g de frunze de spanac
  • 2 lingurițe de făină
  • 200 ml de lapte
  • 1 linguriță de sare
  • 1/4 linguriță de piper
  • 1/4 linguriță de pudră de chilli
  • 30 g de mozarella
  • felii de cașcaval
  • 4 felii de pâine toast

Mod de preparare:

  1. Topește untul într-o tigaie și adaugă usturoiul, porumbul și spanacul. Amestecă bine câteva minute și apoi adaugă pe rând făina și laptele. Lasă să fiarbă, amestecând în continuu, la foc mic.
  2. Adaugă sarea, piperul, chilli și mozarella. Lasă să fiarbă timp de 10 min și amestecă bine, apoi când este gata, ia conținutul de pe foc. 
  3. Separat, pe feliile de pâine pune o felie de cașcaval și apoi amestecul gătit mai devreme. Formează sanwich-urile și unge fiecare parte cu puțin unt. 
  4. Pune sandwich-urile în sandwich maker pentru a se prăji și gata! 

Citește și: 5 idei de mâncare la pachet pentru birou și pentru școală

Gustări pentru film

17. Chips-uri din cartofi 

Nu te poți sătura niciodată de chips-uri, mai ales când vizionezi un film. Iată o rețetă rapidă și extrem de bună.

gustări de seară- chipsuri din cartofi

Ingrediente:

  • cartofi cât vrei tu
  • sare
  • apă

Ingrediente pentru prăjire:

  • ulei consistent pentru prăjire 
  • sare
  • pulbere de chili roșu

Echipamente necesare:

  • feliator
  • o foaie de plastic sau un șervețel curat din bumbac
  • o tavă mare

Mod de preparare:

  1. Spală cartofii bine în apă și apoi decojește-i. Într-un castron foarte mare amestecă puțină sare cu apă și pune deoparte.
  2. Feliază foarte subțire cartofii cu un feliator și pe măsură ce îi tai, lasă feliile să cadă în apa sărată. Poți încerca să le tai și cu un cuțit, feliile nu trebuie să fie nici prea groase, nici subțiri. Adaugă feliile în apa cu sare, astfel încât cartofii să nu se înnegrează. Apa trebuie să acopere feliile complet.
  3. Într-un alt vas mare, pune apă și adaugă sare. Cantitatea de apă trebuie să fie astfel încât toate feliile de cartofi să fie cufundate în ea, apoi pune apa aceasta la fiert, la foc mare. Acum adaugă feliile de cartof în apa sărată fierbinte, lasă-le timp de 3 sau 4 minute în apa fierbinte și apoi stinge focul. Acoperă vasul și lasă feliile în apa fierbinte timp de încă 3-4 minute. Feliile ar trebui să arate translucide.
  4. Scurge feliile într-o strecurătoare și aranjează-le pe o tavă căptușită cu o foaie de plastic curată sau într-o farfurie sau tavă.
  5. Lasă-le 1 sau 2 zile, întoarce-le de pe o parte pe alta ca să se usuce complet și acoperă-le cu o cârpă pentru a evita prăfuirea.
  6. Depozitează-le într-un borcan etanș într-un loc rece și uscat.
  7. Servește-le cu sare sau praf de chilli.

18. Macaroane crocante

Foarte simplu de făcut, aceste macaroane crocante sunt atât de bune de te lingi pe degete.

Ingrediente pentru macaroane:

  • 1 l de apă
  • 1 lingură de ulei
  • 1 linguriță de sare
  • 250 g de macaroane
  • 3 linguri de făină de porumb

Ingrediente pentru condimentarea macaroanelor:

  • 1 linguriță de sare
  • 1 linguriță de pudră Masala
  • 1 linguriță pudră de Aamchur
  • 1/4 linguriță sare neagră
  • 1/2 linguriță de chilli

Mod de preparare:

  1. Pune macaroanele la fiert în apă cu ulei și sare timp de 7-8 minute, apoi scurge-le bine și pune-le într-un bol. Adaugă 3 linguri de făină de porumb peste macaroane și amestecă bine.
  2. Prăjește macaroanele în ulei încins, la foc mediu, apoi scoate-le și pune-le într-un bol de sticlă.
  3. Amestecă toate condimentele și presară praful obținut peste macaroane. Amestecă bine și apoi servește-le la film.

19. Ceapă crocantă

Ideale pentru a ronțăi ceva la film, aceste gustări sunt absolut savuroase.

Ingrediente:

  • 1 ceapă albă 
  • apă pentru fiert
  • ulei pentru prăjit

Mod de preparare:

  1. Pune apa la fiert, iar în acest timp, taie ceapa în felii foarte subțiri (poți folosi aparatul de decojit cartofii). Când apa fierbe, adaugă ceapa înăuntru și las-o timp de 4 minute, la foc mare. Când este gata, scrurge ceapa și pune-o deoparte.
  2. Într-o tigaie pune ulei și lasă-l să se încingă, apoi adaugă ceapa. Uleiul trebuie să acopere deplin ceapa. Prăjește ceapa până devine aurie, apoi scoate-o și pune-o pe o farfurie cu șervețel de hârtie ca să se absoarbă uleiul. 

20. Popcorn din pâine

Fă o pauză de la tradiționalul popcorn și încearcă această rețetă super ușoară. 

Ingrediente:

  • 4 felii de pâine toast
  • 4 lingurițe de zahăr
  • 1 bucățică de unt
  • 2 linguri de apă
  • 1/2 de linguriță de scorțișoară

Mod de preparare:

  1. Taie pâine cubulețe mici, ca pentru crutoane și apoi prăjește-le într-o tigaie, fără ulei. Când sunt crocante, pune-le deoparte.
  2. Într-o tigaie amestecă zahărul cu apa și apoi adaugă untul ca să se topească și scorțișoara. Amestecă bine timp de 2 minute, apoi adaugă crutoanele și lasă-le la foc mic, timp de încă un minut. După aceea, ia-le de pe foc și savurează-le la film.

21. Sticksuri de dovlecei la cuptor

În loc de sticksurile obișnuite, încearcă o rețetă nouă cu dovlecel.

gustări de seară-dovlecel

Ingrediente:

  • 2 dovlecei sau zucchini 
  • 150 g fulgi de porumb
  • 200 g smantana 
  • 30 g parmezan
  • 1 ou
  • sare și piper alb după gust
  • 2 linguri ulei de măsline

Mod de preparare:

  1. Spală dovleceii bine, șterge-i și taie-le capătul. Taie-i în bucățele pe lungime în așa fel încât să arate ca niște bețe. Pune-i apoi pe o tavă, adaugă sare lasă-i așa până își lasă un pic de apă.
  2. Mărunțește foarte bine fulgii de porumb și apoi adaugă peste ei parmezanul, smântâna amestecată cu oul, condimentele și uleiul. 
  3. Îmbracă cu acest amestec fiecare băț de dovlecel și astfel pregătit, trece-l prin fulgi de porumb mărunțiți.
  4. Încălzește cuptorul la 180 de grade Celsius și lasă-i să se coacă timp de 35 de minute, până se rumenesc frumos. Servește-i la filmul tău preferat.

22. Năut crocant în cuptor și picant

Aceasta este o gustare ideală pentru film deoarece este ușor de făcut și este foarte săntoasă. Năutul crocant făcut la cuptor poate fi picant sau dulce, după preferințe!

gustări de seară -năut prăjit

Ingrediente:

  • năut fiert din conservă
  • condimente după preferințe: curry, curcuma, oregano uscat, praf de usturoi
  • suc de lămâie
  • ulei de măsline
  • sare

Mod de preparare:

  1. Scurge năutul, trece-l printr-un jet de apă rece și lasă-l 10 minute la scurs într-o sită. Așează-l apoi pe o hârtie de bucătărie și șterge-l bine.
  2. Amestecă năutul cu condimentele alese, oregano, uleiul de măsline, sucul de lămâie și sare, apoi pune năutul într-o tavă tapetată cu folie de copt.
  3. Bagă năutul la cuptorul preîncălzit la 180 de grade Celsius și lasă-l 15 minute, după care scoate tava, amestecă ca să întorci năutul și mai lasa-l înca 15 minute până devine crocant și bun de ronțăit la film.

23. Bruschete cu prosciuto și rucola

Sunt o mulțime de metode de a face bruschete, încearc-o și pe aceasta cu prosciuto.

gustări de seară-bruschetti

Ingrediente: 

  • Pâine prăjită
  • felii de prosciuto
  • mozarella
  • rucola
  • 1 cățel de usturoi
  • 1 lingură de ulei de măsline
  • 1/2 legătură de pătrunjel proaspăt
  • piper măcinat

Mod de preparare: Unge feliile de pâine cu uleiul de măsline și pune-le la prăjit într-o tigaie. Unge feliile prăjit cu usturoi și așează-le într-o tavă cu partea prăjită în jos. Pune pe fiecare felie prosciutto, iar deasupra mozzarella. Presară pătrunjelul și piperul și bagă-le în cuptorul încălzit la 200 grade Celsius. Lasă 3-4 minute, cât să se topească mozzarella. Scoate bruschetele, adaugă rucola și servește-le calde.

24. Migdale caramelizate

Acestea sunt perfecte pentru a fi ronțăite într-o seară de film, sunt gustoase și simplu de făcut.

 gustări de seară-migdale caramelizate

Ingrediente:

  • 1 cană migdale
  • 2 linguri de zahăr
  • 2 linguri sirop de arțar
  • 1/2 linguriță de pudră de vanilie
  • 1/2 linguriță pudră de scorțișoară

Mod de preparare: Încălzește siropul împreună cu zahărul într-o tigaie. Adaugă migdalele, amestecă bine, apoi stinge focul și adaugă vanilia și scorțișoara. Întinde migdalele pe o hârtie de copt și savurează-le după ce s-au răcit.

Brânză cottage seară

Brânza cottage este recomandată seara pentru că are o rată de digestie foarte lentă și și oferă senzația de sațietate. De asemenea, ea este o bună sursă de proteine naturale și conține triptofan, un aminoacid esențial care ajută la inducerea stării de somnolență. Iată câteva gustări ideale de seară cu brânză cottagepe care le poți încerca:

25. Brânză cottage cu felii de avocado

ustări de seară-brânză cottage și avocado

Simplă și sățioasă, aceasta este o gustare care îți va ține de foame toată noaptea. În plus, dimineața te vei trezi plină de energie. Tot ce trebuie să faci, este să adaugi la brânza de vaci câteva felii de avocado

26. Salată de legume cu brânză cottage

gustări de seară-salata de legume

O salată simplă cu legume și brânză cottage poate fi perfectă pentru o gustare de seară.

Ingrediente:

  • 1 cutie brânză cottage
  • castraveți și roșii
  • ardei kapia
  • alte legume 
  • sare, piper și boia după gust

Mod de preparare: Tai legumele și amesteci bine toate ingredientele.

27. Burek cu brânză

O rețetă foarte apreciată și extrem de gustoasă.

Ingrediente:

  • 1 cană brânză feta
  • 1 ceasca brânză cottage
  • 1 ceașcă smântână
  • 230g cremă de brânză
  • 2 ouă
  • 1 cană de lapte
  • 1 cană de ulei
  • 1 pachet de aluat foietaj

Mod de preparare:

  1. Încălzește cuptorul la 200 de grade Celsius și unge în acest timp o foaie de copt.
  2. Amestecă toate tipurile de brânză cu smâytâna și ouăle. Amestecă laptele și uleiul într-un castron mic și unge 3 foi de aluat cu amestecul de lapte și ulei și pune-le una peste alta.
  3. Pune o parte din amestecul de brânză pe aluat și apoi rulează pentru a forma o spirală. Transferă aluatul astfel pregătit pe foaia de copt și repeți procesul cu compoziția rămasă.
  4. Bagă la cuptor burek-ul tip de aproximativ 40 de minute.

28. Sandwich cu brânză cottage

Când te grăbești, acest sandwich rapid este salvarea ta.

gustări de seară-sandwich cu brânză cottage

Ingrediente: 

  • pâine de secară
  • brânză cottage
  • 1 felie de șuncă de curcan sau pui
  • roșii
  • salată verde proaspătă

Mod de preparare: Se unge pânea cu brânză cottage și se adaugă ingredientele pentru sandwich.

29. Clătite cu brânză cottage

Clătitele sunt preferatele tuturor, iar dacă adaugi brânză cottage, ai o gustare ideală pentru seară.

gustări de seară-clatite

Ingrediente:

  • 200 g brânză cottage
  • 20 g făină de cocos
  • 6 g tărâțe de psyllium 
  • 3 ouă
  • 70 ml smântână lichidă
  • sare
  • ulei de cocos extra-virgin pentru prăjit

Mod de preparare:  Amestecă toate ingredientele (fără ulei de cocos) și lasă aluatul deoparte aproximativ 5 minute. Unge apoi o tigaie cu puțin cu puțin ulei de cocos și toarnă aluatul folosind un polonic mic, ca să fie ușor de întors. Lasă-le să se rumenească bine pe fiecare parte și apoi servește-le cu ce topping dorești.

30. Sandwich cu ou fierte cu spanac și brânză cottage

Iată un sandwich rapid, sănătos și gustos.

gustări de seară-sandwich cu ou și brânză cottage

Ingrediente:

  • pâine
  • 1 ou
  • 100 grame brânză Cottage
  • frunze de busuioc, pătrunjel și mărar
  • 1/2 dovlecel
  • 1/2 vânătă
  • 1 roșie
  • 1/2 ardei galben
  • 50 grame spanac

Mod de preparare: 

  1. Feliază dovlecelul și vânăta în felii subțiri, iar ardeiul în jumătăți și coacele pe grătar până se înmoaie. Apoi fierbe oul și taie-l în sferturi.
  2. Amestecă brânza cu verdețurile tocate și feliază roșia.
  3. Unge pâinea cu brânză cottage, adaugă restul ingredientelor deasupra și servește gustarea imediat.

31. Bulgărașe de brânză cu nucă și condimente

Simplu de făcut și gustoase, pur și simplu nu te mai saturi de ele.

Ingrediente:

  • 250 g. brânză proaspătă de vacă
  • 200 g. cottage cheese
  • piper alb
  • Tarhon
  • pătrunjel
  • semințe de susan, in sau floarea soarelui
  • boia dulce
  • nucă măcinată

Mod de preparare: Amestecă toate ingredientele și formează bulgărașe cu mâna. Presară condimente după gust și pune-le la frigider câteva minute, apoi servește-le cu plăcere.

32. Salată de fasole verde cu brânză cottage

O salată care nu doar arată bine, ci și este foarte gustoasă.

gustări de seară-salată fasole verde

Ingrediente:

  • 400 g fasole verde
  • 150 g brânză cottage
  • nuci
  • 1 cățel de usturoi
  • unt
  • sare și piper după gust

Mod de preparare:

  1. Fierbe fasolea timp de trei minute, apoi curăță usturoiul și taie-l mărunt.
  2. Separat, într-o tigaie, topește puțin unt și călește usturoiul cu fasolea. Când este gata, pune pe o farfurie fasolea, brânza și miezul de nucă și adaugă sare și piper după gust. Poți adăuga și un dressing, dacă crezi că este nevoie.

Aceste gustări de seară sunt ușor de făcut și sănătoase, astfel că le poți savura în fiecare zi.

Surse foto: Pixabay, Unsplash

Articolul urmator
Mascarpone: beneficii și mod de consum
Mascarpone: beneficii și mod de consum
Ce fel de rochie de seara ti se potriveste?
Incepe quiz
Ce fel de rochie de seara ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (6)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.