Rețete delicioase
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

5 rețete de prăjituri simple pentru începători

Joi, 28.11.2019
de Raluca Margean
Timp de gătire:
45-60 minute
Porții:
8-10 porții
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
La frigider
Calorii:
500
5 rețete de prăjituri simple pentru începători

Caracteristici

Prăjiturile reprezintă un răsfăț și toată lumea le adoră. Chiar dacă sunt delicioase, unele prăjituri sunt complicat de realizat și de aceea nu toate gospodinele se înghesuie să le facă.

Dacă ești începătoare și nu ai mai făcut prăjituri până acum, e bine să începi cu niște rețete de prăjituri simple care se obțin repede și fără prea mult efort. Cu aceste 5 rețete simple pentru începători, vei putea face și tu un desert delicios pentru familia ta. Toți vor fi uimiți de rezultat, iar tu vei primi numai laude. Iată ce ușor se prepară aceste minunate delicii!

Rețete de prăjituri simple pentru începători

1. Prăjitură Baiadera

prajituri simple pentru incepatori-prajitura Baiadera

Foarte simplu de făcut, această prăjitură nu necesită coacere și e gata în maximum 30 de minute.

Ingrediente:

  • 280 de grame de biscuiți de vanilie umpluți cu cremă
  • 280 de grame de biscuiți cu cacao umpluți cu cremă
  • 130 de grame de unt
  • 200 de grame de ciocolată simplă
  • 50 de grame de arahide
  • 50 de grame de ciocolată albă

Mod de preparare:

  1. Mărunțește biscuiții cu ajutorul unui blender și pune-i în două boluri diferite. Separat, topește untul și mărunțește arahidele. Jumătate din cantitatea de unt și de arahide (65 de grame unt și 25 de grame de arahide) se adaugă în bolul cu biscuiți de vanilie, iar cealaltă jumătate în bolul de biscuiți cu cacao. Amestecă bine ingredientele din fiecare bol până se formează un amestec cu o consistență de nisip umed. Dacă este nevoie, mai adaugă puțin unt.
  2. Acoperă o tavă (de aproximativ 20x20 cm) cu o folie de plastic pe care s-o ungi cu ulei, apoi varsă în tavă amestecul din bolul cu biscuiți cu cacao. Întinde bine stratul de biscuiți și nivelează-i astfel încât să fie uniformi.
  3. Adaugă pe deasupra amestecul din bolul cu biscuiți de vanilie și nivelează-i așa cum ai procedat în cazul biscuiților cu cacao.
  4. Topește ciocolata simplă și adaug-o uniform peste stratul de biscuiți, apoi topește ciocolata albă și adaugă cu lingurița ciocolată din loc în loc pe toată suprafața. Pentru ornat, cu un băț sau cu coada unei lingurițe, trasează diferite forme prin ciocolata albă.
  5. Lasă prăjitura la frigider timp de 60-90 de minute, ca să se întărească. Acum este gata s-o tai în bucățele și s-o servești familiei și prietenilor!

2. Prăjitură Balamuc

prajituri simple pentru incepatori-prajitura cu frisca

Delicioasă și rapidă, această prăjitură va fi pe placul copiilor, dar nu numai!

Ingrediente:

  • 4 căni de făină
  • 1 cană de apă
  • 1 cană de zahăr
  • 1 cană de ulei
  • 1 pliculeț de praf de copt
  • Esență de vanilie sau de rom
  • 3 lingurițe de cacao
  • 1 borcan de gem
  • Frișcă lichidă

Mod de preparare:

  1. Amestecă bine făina cu praful de copt și cacaua, apoi adaugă uleiul, zahărul, apa, gemul și esența de vanilie sau rom. Toate ingredientele se amestecă foarte bine astfel încât să nu se facă cocoloașe și până ce rezultă o cremă de ciocolată consistentă.
  2. Unge o tavă cu puțin ulei și pune o folie de copt, apoi varsă amestecul în tavă și nivelează bine pe toată suprafața. Poți adăuga nuci tocate mărunt, stafide sau alune.
  3. Introdu tava în cuptorul încălzit la 140 de grade și lasă prăjitura la copt timp de 40 de minute sau până trece testul scobitorii.
  4. După ce ai scos-o din cuptor, las-o să se răcească la temperatura camerei.
  5. Între timp, pregătește frișca. Amestecă frișca lichidă cu blenderul, până ce aceasta se întărește. Când e gata, adaugă frișca în strat gros peste prăjitură și orneaz-o cu bomboane sau cacao.

3. Prăjitură simplă

Pentru această prăjitură nu ai nevoie de mai mult de 10 minute pentru a o pregăti și nici de prea multe ingrediente. Este cea mai simplă și gustoasă prăjitură pe care oricine o poate face!

Ingrediente:

  • 4-5 ouă
  • 1 lingură de făină
  • 1 pliculeț de zahăr vanilat
  • 6 linguri de zahăr brun
  • 1 lingură de ulei

Mod de preparare:

  1. Separă gălbenușurile de albușuri. Adaugă zahărul brun în gălbenușuri și amestecă-le bine cu un mixer până se topește zahărul. Separat amestecă și albușurile până când obții un amestec cu o textură consistentă, apoi adaugă albușurile peste gălbenușuri. Amestecă bine cu o lingură de lemn până se omogenizează compoziția.
  2. Unge o tavă cu puțin ulei și făină și varsă amestecul în tavă, pe care o introduci apoi în cuptorul încălzit la 180 de grade.
  3. Lasă aluatul în cuptor timp de 40-45 de minute să se coacă bine, apoi scoate prăjitura și las-o să se răcească la temperatura camerei.
  4. Tai-o apoi în felii și savureaz-o pe îndelete simplă, cu ciocolată sau frișcă pe deasupra.

4. Tort cu biscuiți și pișcoturi

prajituri simple pentru incepatori-tort de biscuiti

Pentru sărbători, pentru zile de naștere, această prăjitură delicioasă este ideală, așa că o poți încerca și tu!

Ingrediente:

  • 1 pachet de biscuiți simpli
  • 1 pachet de pișcoturi (aproximativ 20 de bucăți)
  • 1,5 litri de lapte
  • 2 ouă
  • 250 de grame de zahăr
  • Esență de vanilie
  • 120 de grame de amidon de porumb
  • 40 de grame de cacao

Mod de preparare:

  1. Folosește 100 ml de lapte pentru a înmuia foarte puțin pișcoturile (doar pe o margine). Așază-le apoi într-o tavă de 24x24 cm cu marginea înmuiată în jos (pișcoturile se așază unul în prelungirea celuilalt, pe margine). Pișcoturile vor fi intercalate cu biscuiții care sunt așezați pe una dintre marginile de pe lungime.
  2. Umple tava, așezând un rând de pișcoturi, un rând de biscuiți, aranjați după instrucțiunile de mai sus.
  3. Pentru cremă, bate cele două ouă foarte bine, adăugând esența de vanilie și zahărul. Separat, amestecă amidonul cu 40 de grame de cacao și adaugă-l apoi peste ouă ca să rezulte o cremă de ciocolată.
  4. În tot acest timp fierbe restul de lapte într-o oală mai mare, iar când acesta este fiert, ia-l de pe foc și amestecă-l în acea oală împreună cu crema de ciocolată rezultată mai sus. Pune oala cu acest conținut din nou pe foc și amestecă la foc mediu până se îngroașă compoziția.
  5. Când este gata, adaugă acest amestec peste pișcoturile și biscuiții aranjați frumos în tavă și lasă tortul în frigider să se răcească timp de câteva ore (4-5 ore), apoi scoate-l și taie felii pentru toți invitații de la petrecere!

5. Prăjitură Vis

O prăjitură în mai multe straturi, ușor de pregătit și greu de lăsat din mână. Cu adevărat delicioasă!

Ingrediente:

  • 300 de grame de biscuiți simpli mărunțiți
  • 100 ml de lapte
  • 60-70 de grame de unt topit
  • 30 de grame de cacao
  • 500 de grame de frișcă bătută
  • 100 de grame de zahăr pudră
  • 200 de grame de nutella
  • 400 de grame de mascarpone
  • Esență de vanilie
  • 100 de grame de ciocolată cu lapte
  • 50 de grame de ciocolată amăruie
  • 150 ml de frișcă lichidă

Mod de preparare:

  1. Amestecă bine biscuiții cu cacaua și untul topit, apoi adaugă treptat laptele în amestec. După ce s-a obținut un amestec de consistență groasă, varsă-l într-o tavă (24x24 de cm) pe marginile căreia ai pus hârtie de copt. Nivelează bine amestecul pe toată suprafața tăvii și pune-l în frigider aproximativ 15 minute ca să se întărească.
  2. În timp ce blatul se întărește, pregătește crema. Adaugă zahărul pudră peste mascarpone și amestecă bine cu mixerul. Peste crema astfel obținută se adaugă treptat frișca bătută, amestecând apoi cu mixerul. Adaugă apoi esența de vanilie și continuă să amesteci cu mixerul.
  3. Când este gata crema, împarte-o în două jumătăți aproximativ egale. Într-o jumătate adaugă crema de ciocolată și amestecă cu mixerul.
  4. Scoate blatul din frigider și adaugă peste el crema fără crema de ciocolată și niveleaz-o bine pe toată suprafața blatului. Adaugă apoi crema cu ciocolată , distribuind-o și peste aceasta foarte bine, apoi pune prăjitura la frigider pentru încă 10 minute.
  5. Pentru glazura de ciocolată, toarnă frișca lichidă fierbinte peste ciocolata amăruie și amestecă foarte bine până se topește ciocolata. Adaugă apoi glazura peste prăjitura scoasă din frigider și, după ce ai distribuit-o uniform pe toată suprafața, pune-o din nou la frigider pentru 4 ore.
  6. După tot acest timp, prăjitura e gata și e pregătită pentru a fi servită.

Surse foto: Pixabay, iStock

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (1)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoie de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!