Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Prepara un aluat de post care se desface in foi pentru placinta sau rulouri

Roxana Gheorghe

Doar pentru ca este post, nu inseamna ca nu poti sa mananci prajituri. Tot ce trebuie sa faci este sa excluzi produsele lactate si ouale din compozitia lor. Iata cum se face un aluat de post.


Ingrediente pentru aluatul de post:

Aluat de post - 300 g faina
- 250 g margarina
- 150 ml apa rece
- 15 ml zeama de lamaie
- ½ lingurita sare

Cum prepari acest aluat de post?

Pui intr-un castron 150 g margarina foarte moale sau topita, apa rece, zeama si coaja de lamaie, sarea si, la urma, faina. Amesteci aluatul cu lingura, apoi framanti timp de 7 - 8 minute cu mana, batandu-l mereu de vas.

Aluat de post

Apoi, il pui pe masa si il intinzi bine in foaie dreptunghiulara de 4 - 5 mm, pe care o marchezi superficial in 3 parti egale (pe latura cea mai lunga), cu muchia unui cutit. Il ungi cu jumatate din margarina ramasa, cu cutitul, pe doua parti alaturate. Pe masa presari faina, ca sa poti lucra usor aluatul. Impaturesti foaia in trei, cu partea neunsa la mijloc. Intinzi aluatul din nou, il ungi cu restul de grasime si il impaturesti la fel. Il aplatizezi apoi cu palmele si cu sucitorul pana capata latimea de 30 cm. Aduci capetele aluatului pana la mijlocul lui si il indoi inca odata, asa cum ai inchide o carte, apoi il pui pentru 20 de minute la frigider.  

Aluat de post

Este un aluat de post excelent si poti sa prepari din el rulouri sau placinta.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.7 (50)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    daniela (anonim)
    13 ianuarie 2011 14:02

    este deosebit de bun si fin

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!