Vrei sa prepari un aluat pentru ecler? Iata o reteta rapida si eficienta!

Cand iti este pofta de un desert si nu ai foarte multe ingrediente la indemana, incearca sa pregatesti un aluat pentru eclere. Nu iti ia mult timp si nu consuma nici foarte mult efort, iar rezultatul nu poate fi decat unul foarte bun. Cui nu ii plac eclerele? Iata o reteta economica de aluat de ecler.
![]() |
Ingrediente:
- 1 cana de faina
- 100 gr de unt
- Un varf de cutit de sare
- 1 cana de apa
- 4 oua mari
Pentru a prepara aluatul de eclere, pune apa intr-o cratita cu untul si cu sarea si tine-le pe foc pana cand untul este in totalitate topit. Dupa aceasta, adauga faina toata odata si amesteca repede cu o lingura de lemn. Compozitia se amesteca pana cand se formeaza un aluat care sa se desprinda de pe marginile vasului si care sa se tranga intr-o bila. Scade focul si continua sa tii vasul pe foc inca 2-3 minute, pentru ca aluatul sa se usuce. Este important ca aluatul tau sa fie moale dar ai grija sa nu fie lipicios. Da aluatul la o parte de pe foc si raceste-l treptat. Adauga ouale toate deodata, amestecand pana sunt complet incorporate.
Imparte aluatul in functie de forma pe care o doresti pentru eclerele tale si pune portiile intr-o tava tapetata cu faina. Cuptorul trebuie incins dinainte. Baga tava la cuptor si lasa aluatul de ecler sa se coaca aproximativ 35 de minute, pana cand va prinde o culoare aurie. Cand scoti gogoselele din cuptor inteapa-le putin cu o scobitoare pentru a iesi aerul din ele.
Nu este deloc greu sa prepari un aluat de ecler. Dar pentru ca acesta sa fie cu adevarat apreciat, umple-l cu crema tiramisu si orneaza-l cu ciocolata sau frisca. Vei vedea ca astfel ai reusit sa prepari un desert savuros pentru tine si familia ta.


