Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin

Fast food in bucataria ta – aluat de pizza fara drojdie

Ana Maria Stroe
Timp de gătire:
15-30 minute
Dificultate:
Rețete deosebite
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Fast food in bucataria ta – aluat de pizza fara drojdie

Caracteristici

Stii care e cel mai frumos lucru cand vine vorba de gatit? Ca nu exista reguli. Daca nu ai un ingredient, intotdeauna vei avea alte 10 care sa il inlocuiasca. Asa ca, dupa ce probabil ai reusit sa prepari pizza cu aluat crocant, cu aluat pufos, cu aluat foarte pufos... a venit momentul sa incerci o pizza si cu aluat fara drojdie. Cine spune ca un aluat fara drojdie nu este bun? Haide sa le demonstram contrariul.

Pizza cu aluat fara drojdie gata in cateva minute

Aluat fara drojdie

Nici nu stiu care este partea mai "grea " la o pizza: sa o prepari sau sa te saturi de ea. Cert este ca. Daca te-ai saturat de cele de la fast-food, de ce sa nu prepari tu singura una? Ei bine, iata de ce ai nevoie pentru un aluat de pizza fara drojdie:

250 ml iaurt (un mic secret pentru tine: poti folosi si lapte in loc de iaurt)
100 ml apa
100 ml ulei
sare
faina cat cuprinde

Este cea mai simpla reteta de aluat de pizza din cate exista. Si daca nu ma crezi, iti voi demonstra. Toarna intr-un bol apa, iartul si pune sare dupa gust. Amesteca-le foarte bine, dupa care toarna si uleiul si continua sa amesteci.

Cand toate lichidele sunt amestecate si ai potrivit gustul de sare, este momentul sa adaugi faina. Ei bine, nu se poate da o cantitate exacta de faina. Este necesar sa o adaugi treptat, pana cand aluatul prinde forma. Bineinteles, coca se va framanta pana ce se va dezlipi de pe degete. Aluat fara drojdie

 

Posibilitati nenumarate de pizza cu aluat fara drojdie

Cum aluatul fara drojdie este gata, ia coca si intinde o foaie de un centimetru grosime. Nu uita sa tapetezi tava inainte de a pune aluatul. Intinde foaia pe intreaga suprafata a tavii, dar ai grija ca foaia sa se potriveasca exact cu tava. De aici, nu mai trebuie decat sa te hotarasti ce fel de pizza doresti sa savurezi. In functie de pofte, incepi sa toci salamul, kaiserul, sunca presata, maslinele, rosiile, ardeii, ceapa si orice altceva mai doresti sa contina pizza ta cu aluat fara drojdie. La sfarsit, rade branza pe intreaga suprafata a tavii, iar pizza este gata sa intre la cuptor. Incinge cuptorul in prealabil si lasa pizza pana cand aluatul va fi bine facut si in interior.

Dupa cum vezi, nu trebuie sa lucrezi nici la pizzeria, nici sa fii italian si nici macar bucatar sef, pentru a face o pizza cu aluat fara drojdie pur si simplu delicioasa. Trebuie doar sa ai incredere ca totul este posibil in bucatarie. De aceea oricine poate fi un bucatar desavarsit. Nu trebuie decat sa vrei asta.

Aluat fara drojdie

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.5 (52)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!