Iti este pofta de ceva bun? Prepara cornulete din aluat fraged!

Cuprins
Cornuletele imi aduc aminte de copilarie. Sunt acele prajituri pe care le savuram cu o cana de lapte cald sau cu una de ceai si de care nu ma mai saturam. De aceea m-am gandit sa incercam sa preparam impreuna niste cornulete din aluat fraged.
O reteta usoara de aluat fraged pentru cornulete
Pentru a obtine acest aluat fraged petru cornulete despre care iti vorbesc, ai nevoie de:
400 gr faina
250 gr margarina
O lingura de otet
O cana de apa
O lingura de zahar
Un varf de cutit de sare
Aluatul de cornulete este extrem de usor de preparat. Iata deci ce ai de facut pentru a obtine un aluat fraged pentru cornulete:
Pune faina intr-un castron mare si fa o adancitura la mijloc. Adauga margarina, apa, zaharul, oretul si sarea si incepi sa framanti. Secretul pentru aceste cornulete din aluat fraged este ca magrarina trebuie sa fie la temperature camerei atunci cand o adaugi peste faina. Mai mult, trebuie sa ai grija sa pui otet atat cat trebui, el fiind un ingredient foarte important care da fragezime aluatului.
![]() |
Cornulete din aluat fraged cu gem
Dupa ce ai framantat aluatul pana cand nu s-a mai lipit de degete sau de castron, poti incepe sa faci cornuletele. Intinde coca in mai multe foi cam de o jumatate de centimetru grosime si portioneaza foile in romburi. Pune pe fiecare dintre romburi gemul pe care l-ai ales dupa care aseaza cornuletele intr-o tava tapetata. Da-le la foc mediu pentru 25-30 de minute. Cand sunt gata cornuletele tale din aluat fraged presara peste cornulete zahar pudra.
Daca vrei ca aluatul fraged pentru cornulete sa fie mai aromat poti adauga si o esenta de vanilie sau de rom, dupa preferinta. Oricum ar fi, cert este ca nimic nu se compara cu cateva cornulete din aluat fraged cu gem alaturi de o cana mare de lapte pentru micul tau dejun.
![]() |


