Rețete delicioase
Înapoi la

Fa-ti singura aluat de lipie

Fa-ti singura aluat de lipie

Alexandra Machitescu

Intotdeana mi-a placut sa-mi pregatesc singura painea. Totusi, nu mereu gasesc timp si pentru asta. De curand am descoperit cel mai rapid si gustos aluat de lipie cu care sa inlocuiesc painea! Incearca-l si tu!


Fa-ti singura aluat de lipie!

Ingrediente pentru aluat lipie:

400 gr faina
o lingurita de sare
o lingurita de zahar
2 linguri de ulei de masline
200 ml de apa calda
un plic de drojdie uscata (daca e proaspata o bila cam cat o bila)
un galbenus de ou
4 linguri lapte

 

Aluat lipie 

Cum prepari un aluat de lipie?

Pasul 1:
In apa calduta se pune zaharul, sarea si drojdia. Se amesteca si se adauga faina in ploaie. Acum trebuie sa adaugi uleiul si sa amesteci pana devine o coca omogena si nelipicioasa.

Pasul 2:
Aluatul se pune intr-un castron care se acopera si se lasa la temperatura camerei pentru o ora. Dupa o ora aluatul aproape isi dubleza cantitatea.

Pasul 3:
Acum se rup bucati din aluat si se intind cu facaletul. Foile trebuie sa fie cat mai subtiri cu putinta. Galbenusul de ou se amesteca cu laptele. Cu aceasta compozitie se ung lipiile si se pun la cuptor (trebuie sa fie bine incins).

Aluat de lipie Desi suna complicat vei vedea ca nu e greu deloc sa pregatesti aluat de lipie! Gandeste-te cata satisfactie vei avea sa mananci lipie libaneza facuta de tine. Mai mult, daca iti place mancarea fast-food o umpli cu pui, varza, maioneza, sos de rosii si cartofi si vei avea parte de propria shaorma la domiciliu!
Articolul urmator
Mâncare indiană: beneficii și idei de preparate
Mâncare indiană: beneficii și idei de preparate
De ce esti singura?
Incepe quiz
De ce esti singura?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.4 (90)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    guest232323 (anonim)
    17 septembrie 2012 08:08

    Ma intreb cam cat de mare o fi bila de drojdie?la ce fel de bile te referi, poate la bilute....

    CRISTINA (anonim)
    30 iunie 2012 11:11

    Felicitari!!!arata foarte bine lipiile tale .Eu le numesc pitte exact ca in Cipru,am mancat grecesti .si sunt foarte gustoase,am sa incerc reteta ta.BRAVO!!!

    Andreea Crisan
    8 februarie 2012 01:01

    ce faina ai folosit?eu nu am voie gluten,stie cineva sa-mi ea o reteta de lipie fara gluten?multumesc nticipat

    pisi (anonim)
    9 martie 2011 18:06

    ti-a iesit ? foarte bine.dar nu mai miauna: miau miau miau :)

    alexandra&iustin (anonim)
    27 aprilie 2010 14:02

    mia iesit :P:P:P:):):):):):X:X:X:X:X

    Andreea Crisan
    8 februarie 2012 01:01

    de care faina ai folosit?