Care este cea mai mare problema atunci cand o gospodina ia decizia sa gateasca ceva cu foi? Evident, aluatul. Si sunt atat de multe optiuni de prajituri incat este greu sa nu vrei si tu sa gatesti aluat de placinta cu branza ca la carte. Cum toate aveam aceasta problema la inceput, iata o reteta de aluat pentru placinta cu branza, care sa te ajute in debutul tau in bucatarie.
Aluat fraged de placinta cu branza
Ca de fiecare data, cea mai mare provocare a unei retete de acest gen este prepararea aluatului. De aceea, vom incerca sa pregatim un aluat fraged de placinta cu branza care sa se ridicea la nivelul asteptarilor oricarei gospodine.
Ingrediente:
500 gr faina 250 gr unt 2 oua 3 plicuri de zahar vanilat 75 ml apa Un plic amoniac O jumatate de lingurita de sare |
100 gr ciuperci din conserva 150 gr cascacaval 250 gr telemea de vaca 100 gr cas Sare, piper, ulei 2 oua |
Si cum aluatul de placinta cu branza este cea mai complicate parte, iti propun sa ne apucam mai intai de el. Pune untul, sarea si zaharul vanilat intr-un bol indeajuns de incapator. Cele trei vor fi amestecate pana cand untul va deveni cremos, iar cristalele de zahar vanilat nu se vor mai simti. Intr-un castronel separat, trebuie batute ouale foarte bine. Adauga ouale batute treptat peste amestecul din bol si continua sa amesteci compozitia pentru a se incorpora toate ingredientele. Amoniacul va fi stins cu ajutorul otetului si va fi adaugat peste unt. Compozitia se amesteca in continuare pana cand totul se omogenizeaza. Jumatate din cantitatea de faina se adauga si ea treptat. Vei observa la un moment dat cum aluatul se intareste, semn ca trebuie sa incepi sa pui apa. Aceasta trebuie turnata treptat iar aluatul framantat in continuu pentru a incorpora apa. Framanta coca pana cand obtii un aluat moale. Pentru a intinde foile de placinta, pe masa se va presara faina din abundenta si se va aseza coca pentru a fi intinsa. Se presara faina si pe coca pentru a nu se lipi si se incepe intinderea foii.
Cel mai important este ca, inainte de a te apuca sa intinzi foile, sa lasi aluatul la frigder cateva ore bune. Cel mai bine este sa il lasi de seara pana dimineata, pentru a te asigura ca cei avea un aluat pentru placinta cu branza cat se poate de fraged. Dupa ce ai intins foile, da-le din nou la frigider pentru inca 15 minute, timp in care poti incepe sa prepari umplutura.
Aluat pentru placinta cu branza si ciuperci
Daca ai terminat cu foile, intr-un bol separate vei incepe sa prepari umplutura. Si cum te-ai straduit sa faci un aluat pentru placinta cu branza foarte bun, trebuie sa ne asiguram ca si compozitia de umplutura va fi una pe masura. Astfel, in bolul ales vei pune margarina, telemeaua si casul. Branza trebuie sfaramata si apoi amestecata cu margarina. Adauga apoi ciupercile si cascavalul pe care l-ai ras, si amesteca totul pana cand obtii o compozitie cat de cat pastoasa. Adauga si putin ulei si ouale batute bine si mai amesteca putin pentru a se incorpora.
Scoate foile de placinta de la cuptor si pune-le aproape de tine. Ia o tava pe care o vei tapeta cu faina si pune una dintre foi pe ea. Pune toata compozitia dupa care pune si cea de-a doua foaie. Foloseste-te de marginile care sunt in plus pentru a sigila placinta. Astfel te asiguri ca la coacere, compozitia nu va da pe afara.
Da placinta la cuptor la foc mediu pana cand foile vor cuprinde o culoare rumenie. Astfel, fara prea multa bataie de cap, te-ai ales cu un desert de milioane. Un aluat fraged pentru placinta cu branza si o compozitie cum nu ai mai mancat pana acum si, deodata, parca ziua ta nu mai este atat de rea nu? Incearca deci, aceasta reteta de aluat de placinta cu branza si bucura-te alaturi de cei dragi, de o placinta deosebit de gustoasa, preparata chiar de tine.