Iata doua retete delicioase de antreuri aperitive

Iata doua retete delicioase de antreuri aperitive
Roxana Gheorghe
Vineri, 23.04.2010

Cuprins

Niciodata nu strica sa inveti mai multe retete. Vin cu doua retete de antreuri aperitive incredibil de gustoase si speciale: budinca de creier si antreu cu sunca.

Budinca de creier

Ingrediente antreu aperitiv:

- 500 g creier porc
- 200 g ciuperci
- 100 g branza telemea
- Miez de la jumatate de paine
- 50 g faina
- 300 ml lapte
- 250 ml smantana
- 100 g unt
- 4 oua
- 2 cepe
- O legatura patrunjel
- Sare
- Piper
Antreuri aperitive

Mod de preparare antreu aperitiv:

Tai ceapa marunt si o calesti in unt impreuna cu ciupercile taiate felii, la foc mic si acoperite. Lasi pana cand scade apa lasata.
Inmoi bucati de miez de paine in lapte rece pana cand nu mai ramane.
Zdrobesti creierul impreuna cu franzela inmuiata si nestoarsa, adaugi untul cu ceapa si ciuperci, branza telemea rasa, smantana, galbenusuri, o lingura de patrunjel taiat fin, piper, faina, putina sare si amesteci bine.
Bati albusurile spuma si le amesteci cu compozitia cu ajutorul unui tel si le deserti intr-o tava mare unse cu unt si tapetate cu pesmet.
Pui budinca sa coaca in tava cu apa fierbinte timp de o ora, in cuptorul bine incins.
La jumatatea intervalului de timp, reduci focul.

Aceasta budinca se serveste fierbinte si presarata cu parmezan.

Antreu cu sunca

Antreuri aperitive

Ingrediente antreu aperitiv:

- 1 kg aluat foietaj
- 200 g sunca presata
- 200 g kaiser afumat
- 400 g cascaval
- 2 rosii
- Ghimbir macinat
- 1 galbenus
- Busuioc
- Sare
- Piper

Cum prepari acest antreu aperitiv?

Tai sunca si cascavalul in cubulete, iar kaiserul in felii.
Cureti rosia de pielita si seminte si o tai marunt. Toci marunt si frunzele de busuioc.
Intinzi, pe plansa, aluatul de foietaj si il tai in patratele cu latura de 8 cm si forme rotunde cu diametrul de 7 cm.
Asezi pe cate un colt al patratelor cate o suvita de kaiser, deasupra cubulete de cascaval, de rosii, piper, ghimbir, busuioc, apoi le rulezi sub forma de cornulete si le ungi cu galbenus.
Le asezi intr-o tava, pe hartie de copt.
Pe cerculetele de aluat asezi sunca, rosii, cascaval, le condimentezi si le ungi pe deasupra cu galbenus. Le asezi alaturi de cornulete.
Introduci tava la cuptor, la foc potrivit, pentru cca 30 minute.

Delicioase antreuri aperitive! Iti recomand sa le prepari de fiecare data cand ai ocazia.

Vezi si
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Vineri, 23.04.2010
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Vineri, 23.04.2010
Articolul urmator »
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
Incepe quiz
Ce bărbat îți va rupe inima în două?
Ce bărbat îți va rupe inima în două?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.4 (207)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Duminică, 16.06.2024

Ne găsești pe