Rețete delicioase
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Aperitive cu sunca: doua retete inedite

Joi, 04.03.2010

Sunca este unul dintre cele mai folosite ingrediente in bucataria romaneasca, dar si cea a lumii. Aperitivele cu sunca pot capata nenumarate forme si pot fi simple sau demne de mese regale!

Aceste doua retete de aperitive cu sunca sunt simplu de realizat si ieftine, dar ofera o explozie de gusturi care iti va uimi invitatii!

Acadele de cartof, invelite in sunca si sos picant

Aceste aperitive cu sunca sunt absolut delicioase si modul lor de aranjare le face atragatoare estetic si gastronomic! Vei avea nevoie de cateva ingrediente simple:

Aperitive cu sunca

- jumatate de kg de cartofi noi mici sau de dimensiuni medii
- o lingurita si jumatate de rozmarin proaspat, tocat
- o lingura de ulei de masline
- jumatate de lingurita de sare
- piper proaspat macinat
- 300 - 400 g de bacon taiat in felii groase
- 200 g de smantana
- 1 lingurita de sos iute
- sare si piper

Pregatire:

Incalzeste cuptorul. Spala si usuca toti cartofii, apoi taie-i in bucati de 2-3 cm - chiar daca nu au exact aceeasi forma, incearca sa tai toate bucatile cam la aceleasi dimensiuni. Pune cartofii intr-un vas de dimensiuni medii, acopera cu apa rece si adu la punctul de fierbere. Asezoneaza cu sare. Din momentul in care apa incepe sa fiarba, gateste cartofii timp de 3-4 minute, pana cand poti introduce cu usurinta o furculita in ei. Scopul tau este sa obtii cartofii aproape gatiti - dar nu complet (ca sa nu se zdrobeasca in timpul urmatoarelor etape).

Scurge cartofii si pune-i intr-un vas mare. Adauga rozmarinul, uleiul de masline, sare si cateva firicele de piper si amesteca pana cand toti cartofii sunt acoperiti in amestec.

Taie feliile de bacon in jumatati (cu o taitura scurta, verticala). Inveleste fiecare bucata de cartof cu o jumatate de felie de bacon, fixand cu ajutorul unei scobitori. Pune cartofii pe o foaie de copt acoperita cu pergament sau folie de aluminiu. Este posibil sa trebuiasca sa coci cartofii in 2 serii.

Coace cartofii timp de 15 minute, apoi intoarce fiecare bucata. Coace timp de inca 10-15 minute pana cand baconul este gatit si crocant. 

Amesteca smantana si sosul picant intr-un vas mic. Asezoneaza cu sare si piper. Aranjeaza aperitivele cu sunca pe un platou si serveste alaturi de sos!

"Sageti" cu ananas si sunca

Aceste aperitive cu sunca reprezinta o combinatie inedita de arome - dulce/acrisor/afumat.

Aperitive cu sunca

Ingrediente:

- jumatate de kg de sunca afumata, taiata in felii subtiri
- un ananas, curatat de coaja si taiat in 20 de "sageti" lungi
- 2 linguri de ulei de maslin
- 2 linguri de otet balsamic
- 3 tuplini de telina taiata in bucati de 10 cm (optional)

Pregatirea este foarte simpla: 

Impatureste fiecare felie de sunca in doua si inveleste-o in jurul unei "sageti" de ananas. Incalzeste o lingura de ulei de masline; pune 10 dintre "sagetile" de ananas in tigaie si rumeneste-le pe fiecare parte pana devin aurii - aproximativ 2 minute. Presara 1 lingura de otet peste ananas si continua sa gatesti pana otetul incepe sa fiarba si se mai ingroasa - aproximativ un minut. Pune aperitivele cu sunca pe un platou si acopera cu folie pana termini de pregatit si restul bucatilor de ananas. Poti servi impreuna cu tulpini de telina, daca doresti!

Aceste delicii, simple aperitive cu sunca, demonstreaza cat este de usor sa folosesti ingrediente de prin casa pentru a obtine retete mereu uimitoare.

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.4 (52)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoie de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!