Rețete delicioase
Înapoi la

Bruschete cu rosii: un aperitiv perfect

Bruschete cu rosii: un aperitiv perfect

Redactor Alexa Galgau

Reteta italiana de bruschete capteaza perfect aromele savuroase de vara, imbinand savoarea rosiilor cu cea a busuiocului si a usturoiului. Acest aperitiv este ideal pentru zilele toride din sezonul calduros, cand nu vrei sa gusti decat preparate racoritoare si gustoase.

Afla cum se prepara bruschetele cu rosii, pentru a aduce o bucatica din gastronomia italiana la tine in bucatarie!

Bruschete cu rosii

Timp de preparare: 15 minute
Timp de gatire: 10 minute
Portii: 24 felii mici

Ingrediente:

- 7 rosii prunisoare destul de mari;
- 2 catei de usturoi, pisati;
- 1 lingura de ulei de masline extravirgin;
- 1 lingurita de otet balsamic;
- 6-8 frunze de busuioc, taiate marunt;
- sare si piper dupa gust;
- 1 bagheta; 
- 60 ml ulei de masline.

Mod de preparare:

1. Mai intai, se pregatesc rosiile. Pentru a le curata mai usor, tine-le in apa clocotinda timp de un minut, apoi curata coaja cu mana sau cu ajutorul unui cutit. Taie-le in jumatati sau sferturi si scoate semintele si zeama din interior, curatand, desigur, si coditele.

2. Preincalzeste cuptorul la 220 de grade Celsius. In timp ce cuptorul se incalzeste, taie rosiile marunt, apoi amesteca-le cu usturoiul, uleiul extravirgin si cu otetul. Adauga, apoi, busuiocul maruntit si condimentele.

3. Taie bagheta in felii de un cm grosime. Unge fiecare felie cu ulei de masline, folosind o pensula pentru bucatarie. Pune-le pe hartie de copt, cu partea data cu ulei in jos. Lasa feliile la cuptor circa 5-6 minute, pana capata o nuanta aurie.

Alternativ, painea se poate praji si fara ulei, pe o plita, timp de 1 minut pe fiecare parte. Ia un cutit si realizeaza trei taieturi in fiecare felie, apoi foloseste un catel de usturoi pentru a freca painea si a-i da aroma. Fiecare felie se unge apoi cu o jumatate de lingurita de ulei de masline (aceasta este o metoda traditionala de a face bruschte).

4. Pune toppingul din rosii pe fiecare felie, pe partea data cu ulei, cu ajutorul unei linguri. Trebuie sa faci acest lucru exact inainte de a servi bruschetele, deoarece ele se pot inmuia daca lasi rosiile pe ele prea mult timp.

Pofta buna!

Reteta de bruschete cu rosii este pe cat de simpla, pe atat de gustoasa. Nu este de mirare ca bucataria italiana starneste adevarate pasiuni printre gurmanzi!

Articolul urmator
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Ce fel de barbat ar putea sa te completeze perfect?
Incepe quiz
Ce fel de barbat ar putea sa te completeze perfect?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.