Rețete delicioase
Înapoi la
Nu Skin
Optezi sa Impresionezi

Cea mai usoara reteta de chec aperitiv cu ciuperci

Ana Maria Stroe

Daca te-ai saturat de vesnicele retete de aperitive si vrei sa iti surprinzi musafirii sau doar pe cei dragi cu ceva nou, este momentul sa inveti o reteta noua. Ce aiu zice daca am invata impreuna sa preparam un chec aperitiv cu ciuperci? Este o reteta usor de preparat si, cu siguranta, va fi pe placul chiar si celui mai mofturos dintre cunoscutii tai.

Chec aperitiv cu ciuperci economic si delicios

Pentru reteta noastra de chec aperitiv cu ciuperci ai nevoie de:

2 cutii de ciuperci (sunt mai usor de folosit decat ciupercile proaspete)

6 oua

3 cepe

100 ml smantana

100 gr faina

Ulei, sare, piper

O legatura de marar

O legatura de patrunjel

Cum ciupercile sunt gata fierte in conserva, ai scapat de o jumatate din munca. Taie-le in cubulete mici si pune-le intr-o tigaie cu ulei. Adauga si putina apa si lasa-le la foc potrivit. Toaca ceapa marunt si adaug-o peste ciuperci. Lasa ciupercile si ceapa pe foc pana cand apa scade de tot. Da  cratita la o parte de pe foc si pregateste tavile pentru chec.

Tavile trebuie unse cu putin ulei si tapetate cu faina. Intr-un bol se separa albusurile oualelor de galbenusuri. Bate albusurile foarte bine pana cand se fac spuma, dupa care adauga galbenusurile, smantana si verdeata. Pentru a nu fi prea multa verdeata, pune numai cate jumatate din cantitatile de mara si patrunjel tocat.  

Chec aperitiv cu ciuperci

Chec aperitiv cu ciuperci servit cu smantana

Cat timp pregatesti compozitia pentru chec aperitiv cu ciuperci, lasa cuptorul sa se incinga. In bolul in care ai amestecat ouale, verdeata si smantana adauga si ciupercile si faina. Amesteca usor pentru a se incorpora toata faina dupa care imparte compozitia in doua. Pune compozitia in tavi, si da tavile la cuptor pentru 40 de minute. Daca ai impresia ca nu este facut bine checul, il poti lasa la cuptor pentru inca 10 minute, avand grija insa sa nu se arda.

Cand checul aperitiv cu ciuperci este gata, scoate tavile din cuptor si lasa checul sa se raceasca. Scoate apoi checul din tavi si taie-l felii. O modalitate foarte ingenioasa de a servi un asemenea aperitiv este cu smantana. Smantana ii va da un gust deosebit si vei observa cat de fericit va fi contrastul intre smantana rece si checul cald.

Nu te rezuma la traditionalele retete pe care le tot pregatesti iar si iar. Incearca ceva nou pentru a le face o surpriza celor care iau masa cu tine. Un chec aperitiv cu ciuperci ii va incanta, fara doar si poate, pe absolut toti. 

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

2.1 (42)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    LIKE si intra in universul divelor!