Rețete delicioase
Înapoi la

Chiftelute de legume la cuptor: o reteta ideala de post

Chiftelute de legume la cuptor: o reteta ideala de post

Andreea Gluh, redactor

Timp de gătire:
45-60 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Chiftelute de legume la cuptor: o reteta ideala de post

Caracteristici

Suntem in plin post, asa ca trebuie sa gasim mereu solutii pentru diverse gustari si preparate care sa fie pe placul tuturor, dar sa indeplineasca o conditie: sa fie nu contina niciun ingredient de dulce. Aici ne referim, desigur, la carne, oua si lactate. Asadar, ce ramane de facut cand nu ai voie sa te atingi de cele amintite? Ei bine, trebuie sa iti pui imaginatia si talentul culinar la treaba. Pentru prima parte, iti venim noi in ajutor cu o idee: chiftelute de legume. cat despre talent, cu siguranta vei reusi sa prepari aceasta gustare fara nicio problema, primind la final si laude din partea degustatorilor.

Asadar, descopera si tu, in continuare, cea mai simpla reteta de chiftelute de legume la cuptor!

Cele mai bune chiftelute de legume

Pentru a prepara aceste minunatii potrivite atat pentru meniul celor care tin post, cat si pentru vegetarieni, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

- 500 gr de linte;

- 60 ml de ulei de masline si inca 2 linguri;

- 1 ceapa mare, tocata;

- 2 morcovi taiati marunt;

- 2 tulpini de apio tocate;

- 1 catel de usturoi mare, tocat marunt;

- 3 linguri de pasta de tomate;

- 200 gr de ciuperci tocate;

- 3 oua mari (pentru cei care au exclus doar carnea in timpul postului) sau 3 linguri de faina de secara (pentru un post complet);

- 120 gr de parmezan ras;

- 120 gr de pesmet;

- 120 gr de patrunjel proaspat, tocat marunt;

- 60 gr de nuci tocate marunt;

- 1 lingurita de cimbru;

- sare si piper dupa gust.

Modalitatea de preparare este urmatoarea:

Pune lintea intr-o oala si acopera boabele cu apa, apoi lasa-le pe aragaz, la foc mic, pana cand observi ca s-au inmuiat. Acest proces ar trebui sa dureze aproximativ 30 de minute, dupa care poti scurge lintea. Las-o sa se raceasca si, intre timp, in 60 ml de ulei de masline, caleste ceapa, morcovii si apio impreuna cu cimbrul, usturoiul si putina sare, pana cand legumele isi schimba culoarea. Adauga apoi si pasta de tomate, lasand amestecul pe foc inca trei minute. In continuare, pune ciupercile tocate si lasa totul pe foc timp de inca 15-20 de minute, pana cand mixul scade. Cand ai obtinut rezultatul dorit, opreste focul si lasa legumele sa se raceasca, dupa care adauga-le peste lintea fiarta mai devreme.

Acum este momentul in care poti pune si ouale sau faina de secara, in functie de preferinte, parmezanul ras, pesmetul, patrunjelul proaspat tocat si nucile. Amesteca totul cu o lingura de lemn, pentru a obtine o compozitie omogena, dupa care pune mixul la rece timp de 25-30 de minute. Intre timp, preincalzeste cuptorul la 200 de grade Celsius.

Unge o tava cu doua linguri de ulei de masline si scoate amestecul de legume din frigider. Cu ajutorul unei linguri, ia cate putin din compozitie si, folosindu-ti ambele maini, formeaza sfere, pe care sa le asezi apoi in tava. Lasa o distanta apreciabila intre chiftelutele de legume, astfel incat sa nu risti ca ele sa se lipeasca unele de altele in timpul procesului de coacere. 

Chiftelele trebuie sa stea in cuptor aproximativ 30 de minute, dupa care le poti scoate pentru a le lasa la racit.

Pofta buna!

Prepara si tu aceste chiftelute de legume delicioase si vei uita cu desavarsire de cele care contin carne pe lista ingredientelor!

Sursa foto: epicurious.com

Articolul urmator
8 rețete de paste la cuptor pe care să le încerci
8 rețete de paste la cuptor pe care să le încerci
Vei deveni sefa in viitor?
Incepe quiz
Vei deveni sefa in viitor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

5 (2)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.