Cum sa iti faci cascaval de casa cu doar 6 ingrediente!

Cum sa iti faci cascaval de casa cu doar 6 ingrediente!
Cristina Tarziu
Marţi, 28.07.2015

Cuprins

Exista anumite produse pe care cele mai multe dintre noi avem puternica impresie ca le putem consuma doar cumparate din comert. Ideea de a le prepara in casa ne sperie din start, fie din cauza fricii de esec si de irosire a ingredientelor, fie pentru ca ne imaginam ca e vorba de un proces elaborat si dificil, care presupune multa rabdare si indemanare. Iata de ce cascavalul de casa este un produs surpinzator prin definitie, pentru ca este atat de rar intalnit, dar si pentru ca gustul e, de cele mai multe ori, mai bun decat al produselor din magazin. Cu o reteta buna, insa, ingrediente de calitate si un pic de curaj, oricine poate prepara cascaval de casa.

Reteta de cascaval de casa

Folosind cantitatile recomandate mai jos, vei obtine o bucata de cascaval de aproximativ 500 de grame, mai mult sau mai putin in functie de laptele si branza folosite. E foarte important sa folosesti un lapte gras (preferabil de tara) si o branza proaspata asemenea pentru ca la final sa obtii un cascaval gustos si cremos.
 


Ingrediente:

1 kg de branza proaspata de vaci
1 litru de lapte integral
2 linguri de unt
1 ou (ajuta la textura, insa e adaugat in special pentru culoarea frumoasa pe care o da cascavalului)
o jumatate de lingurita de bicarbonat de sodiu
1 lingurita de sare

Mod de preparare:

1. Pune laptele la fiert.

2. Pune branza de vaci intr-un bol si marunteste-o bine cu furculita.

3. Cand laptele a inceput sa fiarba, adauga branza si amesteca incontinuu, pana ce incepe sa se separe si sa se lase zerul. Pune branza intr-o sita sau intr-o tifon la scurs si las-o peste noapte sau pentru cel putin o ora.

4. Dupa ce branza s-a scurs, da-o pe razatoare.

5. Pune untul intr-o tigaie, lasa-l sa se topeasca si apoi adauga branza data pe razatoare. Amesteca bine, pana ce obtii o pasta omogena, apoi adauga oul in care ai incorporat in prealabil bicarbonatul de sodiu si continua sa amesteci energic, pana ce obtii o crema groasa.

6. Toarna pasta in forme (daca nu ai alte forme, poti folosi boluri de ceramica sau de sticla) si las-o la racit pentru cateva ore. Cand s-a racit, cascavalul de casa e gata sa fie taiat si mancat!

Poti imbunatati aceasta reteta daca adaugi imediat dupa ce ai luat crema de pe foc masline maruntite bine, ierburi aromatice, nuci, fulgi de chili sau chiar bucatele de ardei iute. Poti presara mac sau susan pe fundul formelor sau poti crea mini-rotite de cascaval daca torni compozitia intr-o tava de briose. Posibilitatile sunt nelimitate, iar indiferent de forma gustul este la fel de delicios!

Ia-ti inima in dinti si incearca si tu sa prepari cascaval de casa! Te vei indragosti iremediabil de aceasta reteta!
Vezi si
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Marţi, 28.07.2015
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Marţi, 28.07.2015
Articolul urmator »
Ciocolata Dubai: ce are special, de a înnebunit Internetul
Ciocolata Dubai: ce are special, de a înnebunit Internetul
Raluca Margean | Luni, 25.11.2024
Incepe quiz
Ce fel de casa ti se potriveste?
Ce fel de casa ti se potriveste?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.7 (9)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Luni, 24.06.2024
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024

Ne găsești pe