Doua retete de gustari numai bune pentru mese festive!
- Gustari de iti lasa gura apa - Rosii cu conopida
- Retete gustari pe placul tuturor - Rosii cu ciuperci
Iata doua retete de gustari numai bune de servit ce aperitiv. Eu le prepar de fiecare data cand am musafiri si am nevoie de ceva gustos si foarte aspectuos.
Gustari de iti lasa gura apa - Rosii cu conopida
Ingrediente necesare:
10 de rosii de marime medie
800 gr conopida
6 linguri maioneza
o ligurita zeama de lamaie
sare
piper
patrunjel
Rosiilor li se taie un capacel, se curata de seminte si se pun intoarse la scurs. In acest timp, conopida se pune la fiert in apa cu sare. Cand este fiarta (cam 25 de minute) se lasa la scurs. Dupa ce s-a scurs bine se taie marunt. Acum conopida taiata se amesteca cu maioneza, cu zeama de lamaie si se condimenteaza cu sare si piper, dupa gust. Cu acest amestec vei umple rosiile. Deasupra pui un fir de patrunjel si capacul.
Retete gustari pe placul tuturor - Rosii cu ciuperci
A doua reteta de gustari pe care ti-o propun este asemanatoare cu prima. Tot ce trebuie sa faci e sa inlocuiesti conopida cu ciuperci.
Ingrediente necesare: 10 rosii de marime medie 800 gr ciuperci 6 linguri maioneza o ligurita zeama de lamaie sare piper patrunjel
|
|
Cu rosiile vei proceda ca la prima gustare. Daca ciuperciile sunt proaspete le vei fierbe in apa cu sare. Daca sunt ciuperci la cutie, nu trebuie sa le mai fierbi ci doar sa le tai marunt.
Ciuperciile se amesteca cu maioneza, zeama de lamaie si se condimenteaza dupa gust. Cu acest amestec vei umple rosiile. Deasupra pui un fir de patrunjel si capacul.
Nu e greu deloc sa prepari niste gustari pe placul invitatiilor tai. Bucura-te de gustul acestor aperitive alaturi de cei dragi!