Omleta cu ciuperci si branza, un mic dejun gustos si usor de preparat!

Omleta cu ciuperci si branza, un mic dejun gustos si usor de preparat!
Redactor Andreea Baluteanu
Vineri, 18.09.2015

Cuprins

Micul dejun este esential daca vrei sa te bucuri de o sanatate de fier. Atunci cand esti mamica, iti vei dori si mai abitir sa cunosti cat mai multe retete, cu ajutorul carora sa iti convingi copilul sa manance dimineata.

Omleta este o alegere clasica pentru prima masa a zilei. Invata cum sa prepari o omleta cu ciuperci si branza delicioasa, care te va face sa te lingi pe degete!

Reteta omleta cu ciuperci si branza

Omleta cu ciuperci si branza este nu numai consistenta, dar si extrem de gustoasa, astfel incat vei astepta cu nerabdare momentul diminetii, stiind ca un mic dejun delicios te astepta sa te trezesti!



De ce ai nevoie pentru omleta cu ciuperci si branza:

2 ciuperci mari
100 grame de branza
3 oua
2 lingurite de lapte
1 lingurita de margarina sau unt
¼ ceapa
2-3 catei de usturoi, maruntiti
sare si piper

Cum sa pregatesti delicioasa omleta cu ciuperci si branza:

Incepe prin a bate ouale alaturi de lapte, intr-un bol, adaugand, dupa gust, sarea si piperul.

Taie ciupercile subtiri. Procedeaza la fel cu ceapa, amintindu-ti ca nu ai vreun motiv sa lacrimezi.

Intre timp, topeste untul sau margarina in tigaie si pune la prajit ciupercile, alaturi de usturoi si ceapa. Caleste-le si varsa deasupra lor ouale batute bine, avand grija sa impingi ciupercile spre mijloc, pentru ca au tendinta sa alunece spre partea exterioara a omletei.

Daca mirosul de usturoi calit este mult prea deranjant, poti recurge la o alternativa, la fel de gustoasa: adauga usturoi pulbere alaturi de ou si lapte. Fara miros, dar cu un gust desavarsit!

Cand omleta este aproape gata, adauga branza. Mai lasa pe foc timp de 1-2 minute, daca iti doresti o omleta bine rumenita!

Orneaza cu patrunjel proaspat. Daca vrei ca omleta ta cu ciuperci si branza sa prinda culoare sanatoasa „in obraji", poti include si rosii proaspete in reteta, alaturi de ciuperci.

Un truc nepretuit, din experienta bucatareselor pricepute: feliaza ciupercile si branza pentru cateva zile, in avans, vei fi mai rapida dimineata!

Serveste cu geamul larg deschis si o ceasca aburinda de cafea!

Pofta buna!

Sursa foto: kompromisedkitchen.com, recipeshappen.wordpress.com

Vezi si
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Vineri, 18.09.2015
Articolul urmator »
7 rețete cu varză de Bruxelles pe care să le încerci
7 rețete cu varză de Bruxelles pe care să le încerci
Raluca Margean | Duminică, 17.11.2024
Incepe quiz
Alege un mic dejun și îți spunem care e sufletul tău pereche!
Alege un mic dejun și îți spunem care e sufletul tău pereche!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.5 (2)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cea mai bună cremă de vanilie cu unt
Andreea Baluteanu | Vineri, 19.07.2024
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Vineri, 05.07.2024
Cele mai bune rețete cu flori de salcâm
Raluca Margean | Joi, 23.05.2024

Ne găsești pe