Placinta cu ciuperci de post

Timp de gătire:
45-60 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Retețe la cuptor
Placinta cu ciuperci de post
Andreea Gluh, redactor
Joi, 04.12.2014

Cuprins

Caracteristici

Cine spune ca in post nu poti lua si gustari delicioase si pline de nutrimente, care suplinesc lipsa carnii de la mesele principale? Noi venim astazi cu o propunere care ti se va parea cu adevarat delicioasa: placinta cu ciuperci de post. Nu numai ca este usor de preparat, dar te va convinge si de faptul ca renuntarea la carne pentru o perioada scurta de timp nu este o idee chiar atat de rea.

Afla cum se prepara placinta cu ciuperci de post!

Placinta cu ciuperci de post - un adevarat deliciu culinar 

Timp de pregatire: 15 minute
Timp de gatire: 40 de minute
Timp total: 55 de minute
Metoda de preparare: la cuptor
Dificultatea retetei: redusa

Daca vrei sa pregatesti acest preparat, trebuie sa scoti din camara si din frigicer cateva ingrediente.

Iata care sunt acestea:

- un pachet de foi de placinta;

- 300 gr de ciuperci champignon proaspete;

- 150 gr de branza tofu taiata cubulete cu latura de cca 0.5 cm;

- 2 cepe curatate si tocate marunt;

- o jumatate de legatura de marar proaspat, tocat;

- 5-6 linguri de ulei;

- sare si piper dupa gust.

De asemenea, trebuie sa tii la indemana si o foaie de hartie pentru copt.

Modalitatea de preparare este urmatoarea:

Preincalzeste cuptorul la 180 de grade Celsius. Intre timp, spala ciupercile, curata-le si toaca-le marunt. Apoi, pune doua linguri de ulei intr-o tigaie, la foc mic. Cand observi ca s-a incins, adauga ceapa si ciupercile , pentru a le cali. Amesteca-le in continuu, pana cand capata o culoare aurie. Odata ce ai trecut de aceasta etapa, poti tapeta cu foaia de hartie pentru copt tava in care urmeaza sa coci placinta cu ciuperci de post. Dupa aceea, ia jumatate din foile de placinta din pachet si unge-o pe fiecare dintre ele cu putin ulei. Asaza-le una peste cealalta, acopera-le umplutura de legume calite, adauga branza tofu, mararul, sarea si piperul, iar deasupra, pune foile de placinta ramase. Procedeaza in acelasi fel si cu acestea din urma, folosind putin ulei. 

Lasa placinta la cuptor timp de cca 40 de minute sau pana cand observi ca foile de placinta au devenit usor aramii.

Pofta buna!

Incearca si tu placinta cu ciuperci de post si te vei bucura de o gustare satioasa si delicioasa!

Afla de aici si o reteta pentru un desert dulce, permis in perioada postului: o turta dulce speciala!

Articolul urmator »
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024
Incepe quiz
Vei deveni sefa in viitor?
Vei deveni sefa in viitor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.8 (3)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024

Ne găsești pe