Rețete delicioase
Înapoi la

Reteta de pachetele de primavara de post

Reteta de pachetele de primavara de post

Redactor Alexa Galgau

Timp de gătire:
45-60 minute
Dificultate:
Rețete ușoare
Modalitate de preparare:
Rețete la tigaie
Reteta de pachetele de primavara de post

Caracteristici

In perioada postului, faptul ca renunti la carne si la alte alimente de dulce nu inseamna ca nu te mai poti bucura de o mancare foarte gustoasa. De aceea, iti propunem sa incerci aceasta reteta minunata de pachetele de primavara de post, care sunt nu numai delicioase, dar si foarte sanatoase, datorita ingredientelor.

Cum sa prepari pachetele de primavara de post

Aceste pachetele de primavara de post pot fi servite ca aperitiv, alaturi de doua sosuri delicioase: unul de usturoi si unul pe baza de alune.

Ingrediente pentru pachetele de primavara:

- 100 de grame de varza data pe razatoare;
- 100 de grame de morcovi taiati bucati;
- 75 de grame de ceapa verde;
- 1 ardei rosu taiat felii subtiri;
- 6 ciuperci Shiitake, facute la gratar si taiate fin;
- 90 de grame de germeni de fasole;
- 50 de grame de coriandru proaspat taiat fin;
- sare si piper;
- foi de placinta cu latura de aproximativ 20 cm.

Ingrediente pentru sosul de usturoi:

- o ceasca de sos de soia;
- o jumatate de ceasca de otet de orez;
- 2 linguri de ulei de alune;
- o lingurita de ulei de susan incins;
- o lingurita de usturoi pisat;
- un varf de deget de zahar.

Ingrediente pentru sosul pe baza de alune:

- 2 linguri de usturoi taiat marunt;
- 125 de grame de unt de arahide;
- o ceasca de sos de soia;
- o lingurita de zahar;
- o lingura de otet de orez;
- 50 de grame de coriandru proaspat, taiat fin.

Mod de preparare:

1. Pentru a realiza umplutura pachetelelor de primavara de post, amesteca toate legumele intr-un vas mare si asezoneaza cu sare si piper (poti adauga si alte condimente, dupa gust).

2. Aseaza foaia de placinta cu un colt spre tine si pune in centrul acesteia 1/8 din amestecul realizat anterior, apoi impatureste pachetelul.

3. Rumeneste pachetelele intr-o tigaie cu ulei incins, pana capata un aspect auriu si apetisant.

4. Pentru sosul de usturoi, combina toate ingredientele intr-un vas mic. Procedeaza la fel si pentru cel de alune, adaugand coriandrul chiar inainte de servire.

Aceste pachetele de primavara de post iti demonstreaza ca mancarea vegetariana poate fi la fel de savuroasa precum cea care contine carne. Nu trebuie decat sa ai curajul sa incerci diferite combinatii de ingrediente, cu care sa creezi niste arome deosebite.

Articolul urmator
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Ce să faci ca să nu-ți mai iasă sarmalele tari? Cele mai delicioase sarmale, după rețeta Ginei Bradea
Ce cuvânt te definește în această primăvară?
Incepe quiz
Ce cuvânt te definește în această primăvară?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.3 (8)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.