Rețete delicioase
Înapoi la

Trei idei pentru retete de aperitive reci

Trei idei pentru retete de aperitive reci

Ana Maria Stroe

Personal, cand vine vorba de o masa festiva, cel mai mult ma bucur de partea de aperitive. De fat, chiar incerc sa aflu cat mai multe retete de aperitive reci. In principiu, daca ai reusit sa iti atragi cunoscutii cu platoul de inceput, impresia generala despre masa ta va fi, fara indoiala, una buna. M-am gandit deci, sa iti impartasesc trei dintre nenumaratele retete de aperitive reci care mie imi plac cel mai mult.

1.Prima dintre retete este pentru niste aperitive reci care nu poate sa lipseasca. Ce este un platou fara oua umplute? Vom prepara oua umplute cu pate de ficat.

Ingrediente:

  • 4 oua 
  • O cutie mica de pate de ficat 
  • O lingura de mustar 
  • O lingura de margarina 
  • Sare dupa gust 
  • 2 ardei gogosari
Retete de aperitive reci

Ouale se pun la fiert intr-o cratita mica umpluta cu apa atat cat sa acopere ouale. Regula de baza este ca daca vrei ouale fierte cu galbenus moale ele trebuie sa mai stea in apa 1 minut dupa ce apa incepe sa clocloteasca. Daca le vrei cu galbenus tare, ele vor mai fierbe timp de 5 minute dupa ce apa incepe sa clocoteasca. Daca le lasi mai mult, exista riscul sa crape coaja.

Dupa ce au fiert ouale, curate-le de coaja si taie-le in jumatati pe lungime. Da la o parte galbenusul si lasa ouale sa se raceasca bine.

Intre timp ocupa-te de umplutura. Ia 2-3 jumatati de galbenus si pune-le intr-un castronel. Freaca-le bine, adauga putina sare dupa care adauga si pate-ul. Freaca compozitia bine pana cand pate-ul s-a amestecat cu galbenusurile. Adaug si margarina si continua sa amesteci pana cand obtii o pasta fina. Gogosarii trebuie taiati in cuburi micute si amestecati si ei in compozitie. Cand ai terminat, umple jumatatile de oua cu pate-ul de ficat frecat si ai obstinut un delicios aperitiv.

A doua reteta pentru aperitive reci este putin mai migaloasa dar este si extrem de gustoasa. Daca nu vrei sa prepari singura crema de branza, poti cumpara si din comert. Insa parca nu se compara ceva cumparat cu ceva facut chiar de mana ta nu?

Reteta aperitive reci

Rosii umplute cu crema de branza

Ingrediente:

  • 4 rosii
  • 200 gr telemea de vaca
  • 100 gr branza feta
  • 2 linguri de unt
  • O legatura de patrunjel

Pentru a face rosiile umplute, trebuie sa tai un capacel pentru ele si apoi  sa le scoti miezul. Ai grija pentru ca rosiile nu sunt chiar atat de usor de curatat pe cat ar parea. Exista riscul sa se rupa pe masura ce incerci sa le scoti miezul. Daca ai reusit, si cu singuranta vei reusi, este momentul sa incepi sa prepare umplutura. Ia telemeaua de vaca, ar fi bine sa nu fie  extrem de sarata si piseaz-o intr-un castronel. Fa apoi acelasi lucru si cu branza feta. Daca doresti sa mai iei din gustul sarat al branzei poti adauga si putina branza dulce, sau niste smantana. Amesteca bine cele doua tipuri de branza dupa care adauga untul si freaca compozitia pana cand devine o pasta. Adauga patrunjelul tocat foarte marunt  si, daca esti fana, poti adauga si putina ceapa verde, la fel de marunt tocata. Umple apoi rosiile cu noua ta compozitie si pune-le capacelul la loc.

Retete de aperitive reci simple si rapide

Platourile de aperitive sunt foarte usor de preparat daca ai putin imaginatie. Iata deci, o a treia reteta de aperitive reci, pentru a ii impresiona pe toti cei de la masa ta.

Triunghiuri de sunca si cascaval

Ingrediente:

  • 24 felii patrate de cascaval
  • 24 felii patrate de sunca de praga
  • 8 masline fara samburi (negre sau verzi, dupa preferinte)
  • 8 felii de castravete
  • 8 scobitori

Daca reusesti sa faci in asa fel incat feliile de cascaval si de sunca de praga sa fie egale, este perfect. Daca nu, le vei modela una in functie de cealalta.  Taie feliile de cascaval si de sunca de praga pe diagonal astfel incat sa obtii niste triunghiuri. Odata cei ai facut asta, incepi si suprapune feliile alternand una de cascaval cu una de sunca de praga. Vei obtine niste mici turnulete triunghiulare. Pentru a ramane in aceasta stare si a nu se darama pe platou, va trebui sa le fixezi. De aceea, pe fiecare tunulet in parte vei pune cate o felie de castravete si o maslina. Ia apoi o scobitoare si inteapa fiecare turnulet in parte pana la baza lui.

Retete de aperitive reci

Iata cum, cu cateva retete simple, poti face niste platouri nu numai foarte atragatoare, dar si extraordinar de delicioase. Iti garantez ca, dupa masa, te vei lauda cu reteta de aperitive reci tuturor prietenelor tale.

Articolul urmator
Supa de sfeclă roșie: 3 rețete pentru un microbiom echilibrat
Supa de sfeclă roșie: 3 rețete pentru un microbiom echilibrat
Ar trebui să îți faci breton?
Incepe quiz
Ar trebui să îți faci breton?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.4 (1213)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.
    ella (anonim)
    25 noiembrie 2010 14:02

    super tare ieftin bun aspectuos exact ce trebuia m-ati scos din incurcatura

    maria (anonim)
    29 septembrie 2010 10:10

    daca pui putin unt (le lipesti intre ele cu unt )nu vei mai avea nevoie de scobitoare nici de castravete