Rețete delicioase
Înapoi la

Invata sa prepari doua retete de aperitive reci: rulou mozaic si tartine cu sunca

Invata sa prepari doua retete de aperitive reci: rulou mozaic si tartine cu sunca

Roxana Gheorghe

Pentru ca ne place sa diversificam in materie de mancare, m-am gandit sa te invat doua retete de aperitive mai deosebite, care sunt sigura ca iti vor iesi foarte bine, deoarece sunt simple, dar au un mare succes asupra invitatilor.

Rulou mozaic

Ingrediente:

- 400 g sunca
- 250 g branza telemea
- 300 g unt
- 4 galbenusuri
- 300 g masline
- 4 - 5 sardele
- sare
 retete aperitive

Mod de preparare:

Luam sunca si o taiem in felii cat se poate de subtiri, pe care le asezam una langa alta pe o foaie de nailon. Acestea trebuie puse in asa fel incat sa formeze un dreptunghi de circa 18 cm latime si 30 cm lungime. Taiem branza telemea in felii de 2 cm grosime si o punem pentru 3 ore in apa rece sa se desareze, dupa care o scurgem bine si o maruntim cu dosul furculitei. Peste ea adaugam 100 g unt moale cu care o frecam, pana cand se omogenizeaza. Aceasta compozitie o aplicam in strat subtire peste sunca.

Asezam foaia cu sunca pe un platou si il introducem in frigider, ca sa se intareasca putin. Intre timp, fierbem galbenusurile de ou in ½ litru de apa clocotita, putin sarata. Lasam sa se coaguleze 4 minute. Se scurg de apa si, cat mai fierbinti, se zdrobesc bine cu furculita. Cat mai sunt putin caldute, le ametecam cu 100 g unt si cu un varf de cutit de piper si amestecam pana se omogenizeaza. Scoatem sunca din frigider, o ungem cu aceasta pasta si o punem din nou la rece.

Acum ne ocupam de masline. Le curatam de samburi, le dam prin masina sau le tocam marunt cu un cutit, iar dupa le amestecam cu restul de unt, cu sardelele si cu tot untdelemnul respectiv. Frecam pana se omogenizeaza. Scoatem sunca din frigider si ungem cu aceasta compozitie. Acum, rulam sunca strans cu ajutorul foii de nailon, aceasta dezlipindu-se treptat. Cu ea se inveleste ruloul, care se va introduce in frigider, pentru a se intari untul. Il putem pastra mai multe zile si la nevoie se taie in felii de ½ cm, pe care le servim ca aperitiv.  

Tartine cu sunca

Tartinele sunt gustari pe care le putem realiza repede cu orice aveam la indemana. Franzela speciala pentru tartine, lunga si subtire, se taie in felii de 1 cm. Daca folosim franzela obisnuita, o vom curata inainte de coaja si apoi o vom taia in felii de 1 cm. Feliile la randul lor le vom taia in bucati mici sub forma de triunghiuri. Putem folosi si cornuri fara zahar, cu diametrul de 2 - 3 cm, pe care le vom taia, de asemenea, in felii de 1 cm grosime.

retete de aperitive

Ingrediente pasta:
- 400 g sunca
- 200 g unt (margarina)
- cutie de sardele

Mod de preparare:

Trecem sunca de doua ori prin masina de tocat, apoi o adaugam in untul pe care l-am frecat (moale). Se pune sare dupa gust. Pasta se poate flosi ca atare, sau, ca sa fie mai picanta, se amesteca cu pasta de sardele sau cu sardele (la cutie) cu tot cu untdelemnul respectiv. Se ung tartinele, se orneaza cu ardei, rosii, masline.

Aceasta pasta o putem pastra in borcan, la frigider si o putem folosi la pregatirea sandvisurilor, in diverse ocazii.

Aceste retete de aperitive pot fi folosite atat pentru o petrecere, dar se pot pastra si un timp mai lung in frigider pentru a putea fi consumate pe parcurs.
Articolul urmator
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Tartă cu praz: cele mai gustoase rețete
Ce bărbat îți va rupe inima în două?
Incepe quiz
Ce bărbat îți va rupe inima în două?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.8 (155)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.