Rețete delicioase
Înapoi la
Adevarata Stare de Bine
Nu Skin
YOUNG&BEAUTIFUL

Retete de rulade pentru un aperitiv rafinat

Marţi, 02.03.2010

Aperitivele sunt modalitatea ideala de a anticipa rasfatul culinar care va urma. Totusi, importanta acestora este trecuta cu vederea si clasicele platouri cu "gustari" ajung sa fure de atatea ori din grandoarea culinara pe care, de exemplu, retete de rulade ca aperitiv o pot oferi oricarei mese.

De aceea, de fiecare data can ai nevoie sa organizezi o masa speciala pentru invitati la fel de speciali si pretentiosi, nu ezita sa alegi ruladele ca aperitive; rapide, consistente si totusi rafinate, ele reprezinta un deliciu culinar caruia putini ii pot rezista.

In continuare, iti prezint cateva dintre cele mai simple si gustoase idei care vor oferi o nota sofisticata si chiar exotica mesei tale:

Rulade-aperitiv din tortilla cu sunca sau curcan afumat

rulade - aperitive Pentru aceasta reteta de rulada, un aperitiv simplu si uimitor, ai nevoie de urmatoarele ingrediente:

10 tortilla (diametru mediu)
1 cutie de crema de branza normala sau slaba in grasimi (dimensiuni medii - 200 g)
10 felii de sunca sau curcan afumat
sare si piper dupa gust

Pregatirea acestor rulade, aperitive ideale pentru un pranz in familie sau o cina sofisticata, este foarte simpla:

Intinde crema de branza pe tortilla, adauga sare si piper, aseaza o felie de sunca sau curcan afumat si apoi ruleaza tortilla si las-o la racit. Taie fiecare tortilla in 5-6 bucati (preferabil in diagonala pentru un aspect mai rafinat) si aseaza bucatile pe un platou mare. Poti aseza in mijlocul platoului un bol cu sos salsa sau orice alte sosuri preferi.

 Rulade-aperitiv cu orez

Retete de rulade-aperitiv

Aceste rulade simple, dar de efect, dau o atmosfera orientala mesei tale. Ingredientele sunt la fel de simple:

2 linguri de morcov feliat
o lingura de sos dulce-acrisor
un varf de sare
3/4 cana de orez brun fiert
12 felii subtiri de carne de vita, gatita la cuptor
12 felii fie de ardel rosu sau de avocado

Instructiuni:

1. Pentru pregatirea retetei de rulade-aperitiv, incepe prin a amesteca un morcov taiat subtire, o lingura de sos dulce-acrisor si un varf de sare cu cele 3/4 de cana de orez brun fiert.
2. Pune 2 linguri de amestecul de orez pe o felie subtire de carne de vita.
3. Pune o felie fie de ardel rosu sau de avocado, apoi ruleaza.
4. Taie rulourile diagonal. Poti alege sa le prajesti in putin ulei de masline sau de susan pentru mai multa savoare.

Rulada cu pui

Reteta de rulade-aperitiv de pui este la fel de simpla ca a celor de mai de sus. Asadar, vei avea nevoie de:

Pui gatit (fiert sau prajit) - taiat cubulete sau fasii
1 cana de supa crema de ciuperci
200 g de smantana
1 cana de branza sfaramat
10-20 tortilla de dimensiune medie

Pregatirea acestor rulade este pe alocuri identica cu cea a retetelor de rulade-aperitiv de mai sus:

1. Amesteca puiul, supa, smanatana si jumatate din branza intr-un vas mare.
2. Pune amestecul pe tortilla si ruleaza.
3. Pune tortilla intr-o caserola unsa cu ulei/unt.
4. Presara branza pe rulada.
5. Gateste la cuptor timp de 10 minute.
6. Lasa sa se raceasca un pic si taie rulada in diagonala. Serveste-o cat este calda.

 

Aceste retete de rulade-aperitiv inlocuiesc cu succes ideile banale de "gustari" care ne-au bantuit mesele copilariei si confera o nota delicioasa si plina de imaginatie inceputului de festin culinar. Simple sau combinate cu sosuri sau creme, deschid apetitul si te fac sa te intrebi ce va urma. Pofta buna!

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

1.3 (324)
Abonează-te la newsletterul DivaHair!
Va rugam sa completati campurile necesare.

    Ti-a placut articolul? Urmareste DivaHair pe Facebook sau pe mail!

    Cauta un furnizor in zona ta

    Ai nevoie de un SFAT?

    Adauga o intrebare la care vrei sa primesti raspuns. Comunitatea DivaHair te ajuta.

    întreabă

    LIKE si intra in universul divelor!