Ciuperci umplute de post

Ciuperci umplute de post
Luiza Valsan
Marţi, 26.03.2013

Cuprins

Ti-am pregatit cel mai bun substitut pentru carne: ciuperci umplute de post. Considerate carnea padurii, ciupercile contin numeroase vitamine si minerale necesare bunei functionari a organismului: proteine, fier, zinc, potasiu, vitaminele A, B1, C si D. Prin urmare, un asemenea aperitiv iti va furniza nutrimente importante, care te vor ajuta sa rezisti in perioada de post.

Timp de pregatire: 20 de minute
Timp de gatire: 15 minute
Timp total: 35 de minute

Ingrediente

- 20 de ciuperci
- 2 ardei grasi rosii
- 3 cepe (2 galbene si una rosie)
- 1 capatana de usturoi
- 1 lingurita de oregano
- cateva fire de busuioc
- 6 linguri de crutoane maruntite sau miez de paine proaspat
- 1 ceasca de patrunjel proaspat
- 2 linguri de ulei de masline
- zeama de lamaie
- sare si piper dupa gust

Cum se prepara ciupercile umplute de post

1. Preincalzeste cuptorul la 200°C.

2. Spala si curata ciupercile bine, pune-le intr-o tava acoperita in prealabil cu hartie de copt si introdu-le la cuptor. Scoate-le abia atunci cand iese zeama din ele si scurge-le bine pe un prosop de bucatarie.

3. Toaca marunt cozile de la ciuperci, ceapa, usturoiul, ardeiul gras si patrunjelul.

4. Incalzeste uleiul de masline intr-o tigaie, adauga legumele maruntite si inabusa-le putin. Condimenteaza ingredientele cu oregano, sare si piper. Tine tigaia pe foc aproximativ 5 minute, pana se inmoaie ardeiul si ceapa.

5. Muta intr-un castron umplutura si, dupa ce s-a racit putin, adauga patrunjelul si crutoanele. Amesteca bine toate ingredientele.

6. Tapeteaza din nou tava cu o hartie de copt si aranjeaza ciupercile cu gaura in sus. Umple-le cu amestecul de legume preparat si introdu tava la cuptor pentru inca 15 minute.

7. Iti recomand sa servesti aceste ciuperci umplute de post cat inca sunt calde, deoarece reci pot sa devina gretoase. Presara-le cu patrunjel tocat si putina zeama de lamaie.

Pofta buna!

Vezi si
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Maioneză la blender: cea mai rapidă rețetă
Raluca Margean | Marţi, 26.03.2013
Articolul urmator »
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Ghebe: beneficii și moduri de consum
Raluca Margean | Luni, 10.06.2024
Incepe quiz
Vei deveni sefa in viitor?
Vei deveni sefa in viitor?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

3.3 (8)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cușcuș: beneficii și idei de rețete
Raluca Margean | Duminică, 16.06.2024

Ne găsești pe