Mai multe retete de salate aperitiv: salata de fasole batuta si salata ruseasca
- Dificultate:
- Rețete ușoare

Cuprins
- Salata de fasole batuta
- Ingrediente salata aperitiv:
- Cum prepari salata aperitiv?
- Salata ruseasca
- Ingrediente salata aperitiv:
- Cum prepari aceasta salata aperitiv?
Caracteristici
De ce sa alegi sa iti servesti invitatii cu salate la aperitiv? Simplu! Pentru ca aperitivul trebuie sa fie usor, astfel incat sa nu ne aglomeram chiar de la inceput.
Te invit sa vezi cum se prepara urmatoarele salate aperitiv:
Salata de fasole batuta
![]() |
Ingrediente salata aperitiv:
- 250 g fasole
- 100 g ceapa
- 4 catei usturoi
- 2 linguri bulion
- boia de ardei
- 1 foaie de dafin
- sare
Cum prepari salata aperitiv?
Pui fasolea la fiert timp de 10 minute, apoi arunci apa. Repeti de inca doua ori procedeul, iar in ultima apa adaugi sare, ulei, foaia de dafin si lasi pana s-a fiert fasolea.
Scurgi apa si bati fasolea (cu mixerul sau o pasezi), adaugand 6 linguri de ulei.
Cureti usturoiul, il pisezi, il pui in fasole si potrivesti gustul cu sare.
Tai ceapa marunt, o calesti in ulei pana devine aurie, apoi adaugi bulionul si amesteci timp de un minut, la foc mic.
Peste fasole adaugi aceasta prajeala.
Salata ruseasca
![]() |
Ingrediente salata aperitiv:
- 4 oua fierte
- 1 kg cartofi
- 250 g fasole verde taiata marunt
- 250 g mazare
- 400 g ton din conserva
- 16 linguri maioneza
- o lamaie
- 3 catei usturoi
- 6 castraveti murati
- 3 linguri capere
- masline
- 2 legaturi marar
- patrunjel
- sare
- piper
Cum prepari aceasta salata aperitiv?
Bogata, incredibil de gustoasa si usor de preparat.
Pui cartofii curatati si taiati in sferturi la fiert in apa cu sare, iar dupa vreo 10 minurte adaugi fasolea verde taiata marunt, mazarea din conserva, morcovii taiati rondele si lasi sa fiarba inca 10 minute.
Scurgi legumele de apa, le treci printr-un jet de apa rece si le lasi sa se raceasca.
Cand s-au racit, le rastorni intr-un castron mai mare si adaugi tonul din conserva pe care l-ai taiat in bucati mai mici.
Intr-un bol, amesteci maioneza cu sucul de la lamaie, usturoi, sare si piper dupa gust, apoi torni amestecul peste legume si ton. Adaugi si feliile de castraveti, caperele, maslinele si mararul taiat fin, dupa care amesteci.
Pui salata la rece, iar la servire o ornezi cu cele patru oua fierte taiate in sferturi si patrunjel.
![]() |
Iti urez spor la prepararea acestor retete de salate aperitiv!


