Asa prepari o ciorba de peste cu orez!

Asa prepari o ciorba de peste cu orez!
Nicoleta Soare
Luni, 29.02.2016

Cuprins

Ciorba de peste cu orez este o reteta simpla, gustoasa, rapida si potrivita atat pentru sezonul rece, cat si pentru cel cald.
Pentru aceasta ciorba poti folosi bucati de peste sau o poti face din cap de peste si cateva bucati de coada. De asemenea, in functie de preferinte poti combina mai multe feluri de peste: crap, caras, somn, stiuca, salau sau chefal. Aceasta ciorba de peste cu orez este, nu numai gustoasa, dar si nutritiva.  

Ingrediente pentru ciorba de peste cu orez

- o jumatate de kg de peste, dupa preferinte (somon, crap, stiuca);

- o ceapa;

- un morcov;

- un ardei gras rosu;

- o cutie de rosii cubulete;

- o ceasca de orez;

- o cana de bors;

- 2 linguri de ulei de masline;

- sare, piper;

- 2 litri de apa.

  

Mod de preparare:

• Curata pestele si taie-l in bucati.

• Avand in vedere ca pestele fierbe destul de repede, mai intai trebuie sa te ocupi de legume, care trebuie spalate si taiate in cubulete.

• Caleste legumele (ceapa, morcovul si ardeiul) in doua linguri de ulei de masline, timp de 3 minute, apoi adauga cei 2 litri de apa si ceasca de orez. Acopera oala cu un capac si lasa sa fiarba pe foc mic pana sunt aproape fierte.

• Adauga bucatile de peste, rosiile si borsul pe care l-ai fiert inainte si mai lasa ciorba sa fiarba 15 minute.

• Potriveste de sare si piper si serveste cu placere.

Te invit sa incerci aceasta reteta de ciorba de peste cu orez!

Vezi si
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Cum faci cel mai bun păstrăv la grătar
Andreea Baluteanu | Luni, 29.02.2016
Articolul urmator »
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Somon la airfryer: 4 rețete pe care să le încerci
Raluca Margean | Sâmbătă, 17.08.2024
Incepe quiz
Ce vei face peste 10 ani?
Ce vei face peste 10 ani?

Cum ti s-a parut articolul? Voteaza!

4.3 (14)
Alte subiecte care te-ar putea interesa
Cele mai bune rețete de fursecuri de casă
Andreea Baluteanu | Vineri, 12.07.2024
Mâncare indiană: beneficii și idei de preparate
Raluca Margean | Miercuri, 06.03.2024

Ne găsești pe